Bak işte yaklaşıyor fırtına

Cihan Yıldırım yazdı

30 Nisan 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Kentimizi gergin ve hareketli günler bekliyor.
Önümüzdeki günler yeni küskünlüklere, yeni ittifaklara neden olacak.
Yaşanacak gerilimi şimdiden hissetmek mümkün. Bir müddet sonra 'elle tutulur, gözle görülür' hale gelecek.
O günleri atlattıktan sonra...
Kiminin 'siyasi hayatı' sona erecek, kiminin karizması yerle bir olacak.
Birileri geleceğe umutla bakarken birileri de var olan konumunu kaybedecek.
Yeni güç dengeleri oluşacak. Sonuçta kentin 'abileri' belli olacak.
Vekiller, başkanlar, partiler, STK'lar, iş adamı dernekleri, belediyeler, sendikalar, odalar ve komisyonlar... Hepsi söz konusu süreçten az ya da çok etkilenecek. Tarafsız kalmaları, kıyıda durmaları, rapor alıp evde yatmaları asla mümkün olmayacak.
2019 yılında yapılacak yerel, genel ya da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden değil Ticaret Odası ve Sanayi Odası seçimlerinden bahsediyorum.
2019'daki seçimlerin Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri kadar gerilim üretmediğini daha önce de yazmıştım. O yazı üzerine yaptığım konuşmalara ve o günden sonra yaşanan 'gizli/açık' gelişmelere baktığımda hepimizi aşırı 'stresli' günlerin beklediğini üzülerek gördüm.
Kitlelerin harekete geçtiğini görüyoruz.
Şimdilik biraz utangaçlar! Değişik konu ve gündemle toplanıyorlar. Asıl gündemi gizleme gereği duyuyorlar. Ama 'adrese teslim mesajları' çoktan gitmesi gereken yerlere, kişilere ve kurumlara ulaştı.
Gruplar hazırlanıyor...
Siyaset de işin içinde. Çünkü seçimler bir anlamda 2019'un provası olacak. Kimse kaybeden taraf olmak istemiyor, özellikle de iktidar partisi...
Süreç en fazla AK Parti'yi ilgilendiriyor. İktidar partisi olmasının yanı sıra Milletvekili Harun Karacan'ın 'özel durumu' da AK Parti'yi sürecin göbeğine oturtuyor.
Ticaret Odası'nı beş yıl yöneten Karacan'ın 'odayı emanet ettiği' Metin Güler ile arasının iyi olmadığını herkes biliyor. Bu nedenle Karacan'ın, seçimlere mutlaka müdahil olması bekleniyor.
Aynı şekilde Sanayi Odası seçimlerine de... Savaş Özaydemir'e 'son seçimini' kazandıran Karacan, değişen dengeler ve birliktelikler üzerine Sanayi Odası seçimine de sonuna kadar müdahil olacaktır.
Seçimler bir anlamda Karacan'ın seçimleri olacak.
Burada partinin takınacağı tavır çok önemli. Karacan ile masaya oturulup orta yol mu bulunacak, adaylar birlikte mi belirlenecek yoksa Karacan 'serbest' mi bırakılacak? Tüm inisiyatif Karacan'ın mı olacak?
Bana kalırsa Karacan, tüm gövdesiyle bu seçimlere müdahil olacak. Aksi bir durum siyasetin de Karacan'ın da doğasına uygun değil. O nedenle 'oda başkanı' olmak isteyenler uzun süredir Karacan'a yanaştı, nabız yokluyor.
Projelerini birer birer tamamlayıp 2019'a iddialı giden AK Parti, bu iki seçimde taraf olup olumsuz bir sonuç alırsa ciddi yara alır. Yerel seçime sayılı günler kala da iyileşemeyebilir! Öte yandan koskoca iktidar partisi kenarda durup izleyemez de...
AK Parti'yi kritik kararların verileceği günler bekliyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi