Ayıptır, yazıktır, yanlıştır…

26 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Siyaset mekanizması artık tamamen şirazesini kaybetmiş ve neredeyse tüm kurum ve kuruluşlara sirayet etmiş durumda. İleri demokrasiden olsa gerek sadece partili Cumhurbaşkanı’ndan bile önce partili bürokratlar, genel müdürler, kurum ve kuruluş amirleri bize ileride yaşayabileceklerimiz adına çok güzel ışık tutuyor.
Eskişehir’de yerel yönetimler ve merkezi iktidar birbirinden farklı olunca bu hava kendini daha net hissettiriyor. Kurum ve kuruluşların Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı Belediyeleri’nin işleyiş ve talepleri ile ilgili kararları, müdahaleleri ve bunlara gösterilen gerekçeleri alt alta sıralayınca ortaya çıkan sonuç adeta skandal diyebilirim.
Üstelik CHP’li diye cezalandırılan sadece Belediyeler değil onlardan hizmet bekleyen vatandaş’a kesiliyor bu ceza. Adeta madem seçtiniz buyurun hizmet etsinler de görelim mesajı olarak da algılanabilir bu durum.
Büyükşehir ve Tepebaşı’nın geçmiş haftalar da maruz kaldıkları tutumu dile getirmiştik. Özellikle Tepebaşı Belediyesi’nin senelerdir sağlıklı işleyen öğrenci yardımlarına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün engeli ve Tepebaşı Belediyesi ihaleye girdi diye iptal edilen Musaözü mesire alanı ihalesi herkesin hatıratında tazeliğini koruyor.
Odunpazarı Belediyesi ise belki de bu kurumsal siyasi baskının en dik yokuşlarında seyrediyor.  Odunpazarı Kaymakamlığı ve Vakıflar Müdürlüğü’nün Belediye AKP’de iken ses çıkarmadığı Kurşunlu Külliyesini alma çabası şimdilik sonuç vermese de görünen o ki devam edecek.
Belediye’nin hizmet binasının hemen yanında bulunan ve Belediye’ye bağlı resmi plakalı araçların park edildiği alan ise Anadolu Üniversitesi’yle ortak muvaffakıyet varken bu muvaffakiyet iptal edilerek Belediye kullanımına kapatıldı. Kamu araçları yersizlikten sokakta duruyor.
Orman Genel Müdürlüğü’nün piknik yerlerini özelleştirerek vatandaşı paralı piknik yapma çabasını zaten hiç anlamıyorum da, bunu engellemek için devreye ve ihaleye giren Belediye’lere gösterilen gerekçeler daha da şaşırtıcı. Örneğin Fidanlık piknik alanının ihalesine girip de vatandaşa ücretsiz kullandırmak için bu alanı alan Odunpazarı’na alan teslimi yapılmadan dakikalar önce ihale iptali olarak gösterilen gerekçeye ne yorum yapsam bilemedim. Bölge de tarihi ağaçlar var ve bilimsel araştırma yapılacak gerekçesi 40 yıldır piknik yapılan bir yer için hele ki defalarca ihaleye çıkılmış bir yer için ne kadar samimi takdir sizin.
İş bunlarla da sınırlı değil Milli Eğitim’den tutun da Gençlik ve Spor hizmetleri il müdürlüğü ile olan ilişkilere kadar kurumların Odunpazarı Belediyesi’ne tutumu hakkında son derece üzücü şeyler duyuyoruz.
Evet Odunpazarı 10 yıl taşıdığı AKP bayrağını CHP’ye kaptırdı. Evet muhalefet çalışacak ve geri almak için siyaset illa ki yapacak ama … Keşke siyaseti sadece siyasetçiler yapsa ve keşke kurumlar iktidarın değil devletin devamlılığı için çalışsa diye iç geçiriyor insan..
Yoksa bu adaletsizlik için Ayıptır, yazıktır, yanlıştır demenin faydası da yok ..
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi