Audi'den kırmızı ışık desteği

21 Ağustos 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta yine birbirinden farklı teknolojik gelişmelerle sizlerleyim. İlk önce otomotiv devi Audi’nin kırmızı ışık desteğine bir göz atalım.
 
Alman otomotiv devlerinden Audi, kullanıcılarına daha iyi bir sürüş deneyimi sunmak için yeni bir sistem geliştirdi. Bu yeni sistem sayesinde bazı şehirlerdeki trafik ışıkları bilgileri, Audi markalı otomobillerin kontrol paneline aktarılacak. Böylece sürücüler hangi trafik lambasının ne zaman yanacağını öğrenebilecek.
 
Hali hazırda VW grubunun bünyesinde bulunan şirket, şehrin trafik altyapısından otomobillere sinyal aktararak bambaşka bir sürüş keyfi yaşatmayı hedefliyor.
 
Önümüzdeki yıl bazı şehirlerde kullanılması beklenen projede, altyapı iletişim platformu sayesinde trafik ışıkları sürücülerin önündeki kontrol paneline aktarılacak.
 
Google FaceTime'ı tahtından indirecek!
 
Google yeni görüntülü konuşma uygulaması Duo'yu yayınlamaya hazırlanıyor. Hem Android hem de iOS kullanıcılarının yararlanabileceği Google Duo'yu rakiplerinden ayıran çok önemli özellikleri var. Uygulama çok yakında App Store ve Google Play'den indirilebilecek.
 
Google, geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen I/O 2016 etkinliğinde yeni görüntülü konuşma platformunu tanıtmıştı. Google Duo olarak adlandırılan uygulamanın birçok yeni özelliğe sahip olduğunu biliyoruz. Google bu uygulamayı çok yakında uygulama marketlerinde yayınlamaya hazırlanıyor.
 
Yeni dünya heyecanı
 
DÜNYA benzeri bir gezegenin keşfinin bu ay sonunda açıklanması bekleniyor.
 
Haber Alman haber dergisi Der Spiegel’de yayınlandı. Haberde bu gezegenin, Alfa Centauri yıldız sisteminde, Proxima Centauri adlı yıldızın yörüngesinde olduğu belirtildi.
Açıklanması beklenen gezegenin daha önce Dünya benzeri atmosfer koşullarına sahip olan gezegenlerden daha yakın olduğu iddia edildi. 
 
Türkiye’nin internet kullanma oranı
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı ‘Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması Verileri’ni açıkladı.
 
Buna göre; bilgisayar ve internet kullanım oranları 2016 yılı Nisan ayında 16-74 yaş grubundaki bireylerde sırasıyla yüzde 54,9 ve yüzde 61,2 oldu.
Bu oranlar erkeklerde yüzde 64,1 ve yüzde 70,5 iken, kadınlarda yüzde 45,9 ve yüzde 51,9. Bilgisayar ve internet kullanım oranları, 2015 yılında sırasıyla yüzde 54,8 ve yüzde 55,9’du.
 
Türkiye genelinde internet erişim imkanına sahip hanelerin oranı 2016 yılı Nisan ayında yüzde 76,3 oldu. Evden internet erişimi olmayan hanelerin yüzde 59’u bağlanmama nedeni olarak internet kullanımına ihtiyaç duymadıklarını, yüzde 29,4’ü interneti, iş, okul, internet kafe gibi başka yerlerde kullandıklarını söyledi.
 
Bataryalar iki kat güçleniyor
 
MIT'de (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) görevli olan bilim insanları, yeni bir lityum pil teknolojisi geliştirdiklerini duyurdular. Bu mükemmel teknoloji; otomobillerden drone'lara, akıllı telefonlardan MP4'lere kadar birçok elektronik cihazın daha uzun süre çalışmasını ve bataryaya daha az yer ayırmasını sağlayacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi