Anadolu Üniversitesi ve farkındalık

Tufan Çakır yazdı

25 Şubat 2017 09:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu hafta içersinde Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü Eczacılık Fakültesi 50.Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Rektörümüz Prof.Dr.Naci Gündoğan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney ve İşletme ve İktisat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Durucasu hocalarımızın davetlisi olarak katıldım. Önce, Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan törenin bir başka üniversitede hatta Ankara’da yapılmasını yadırgadım. Fakat törenin içeriğini yolda yol arkadaşı olan hocalarımdan öğrendikten sonra ‘İyi ki böyle bir törene katılmışım’ dedim. Toplantıda; Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcımız ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney hocamızın yaptığı güzel ve açıklayıcı konuşmasından da ayrıntıları öğrendim.
İsterseniz bu bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum; 
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi’nin başarılı öğrencileriyle farklı illerde zaman zaman bir araya geliyormuş. Eskişehir de dâhil olmak üzere bugüne kadar 30’u aşkın ilde bu tür törenler yapılmış. Bu kapsamda düzenlenen “Açıköğretim Sistemi Başarı Belgesi Takdim Töreni”nin bu sefer de Ankara’da yapılmasına karar verilmiş. Bölüm ve program bazında dereceye giren öğrencilerin başarı belgelerini vermek üzere de bizler davet edilmişiz.
Peki diyeceksiniz ki bu toplantının önemi ne? Esasında bu sorunun cevabı bizim için, yani biz hocalar için çok önemli olmayabilir. Ama Açıköğretim öğrencilerimiz için önemini, o törendeki öğrencilerin gözlerinden ve konuşmalarından, sohbetlerinden daha iyi anladım. Çünkü bu törende öğrencilerimizin ne kadar iyi bir donanımda olduklarını gördüm. Kendilerinin önemsenmesinden son derece hoşnut görünüyorlardı. Mühendisinden tutun da, öğretmenine, doktorundan tutun da, avukatına, ev hanımından tutun da dedelere kadar öğrenmenin yaşının, yerinin, zamanının olmadığını, bizlere gösterdiler. Üniversitelerinin kendilerine verdiği değeri o tören ile hissettiler. Çabalarının karşılığını da her zaman aldıklarını, biz hocalarına, sohbetlerinde ve konuşmalarında belirttiler. Çalışmanın, çabalamanın karşılığının nasıl alındığını, bir kez daha öğrencilerimiz bize bunu gösterdi. Bizi geniş bir aile yapan da buydu zaten. Bizler bu ailenin ferdi olmaktan gurur duymaktayız. Ben de şu anda ikinci üniversite olarak; bu sistem içerisinde okumam sebebiyle, hem de aynı üniversitede hoca olarak görev yapmam nedeniyle, her iki tarafı da çok iyi anlıyorum. Bir kez daha Üniversitem ile gurur duydum. Bu sistemin kurulmasında, uygulanmasında ve bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm hocalarıma ve çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ederim.
Kısaca Anadolu Üniversitesi’nin Öğretim Üyesi olarak, aynı zamanda Açıköğretim Sistemi’nin de öğrencisi olarak tüm öğrencilerimizle, mezunlarımızla ne kadar gurur duysak azdır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
canan 26 Şubat 2017 14:15

Hocam Duygularınızı kalemi almışsınız Bende bir öğrenci olarak sizinle Diğer hocalarımızla Bu platformda tanışmak Ve sosyalleşmek gerçekten güzel bir şey sizin gibi Hocaları hep takdir etmişimdir buradan bütün Anadolu Üniversitesi'nin hocalarına sevgi ve saygılarımı iletmek istiyorum malesef bizim insanlarımız güzel duygularımızı dile getirdiğimiz zaman yalakalık diye nitelendiriyorlar. İyi ki varsınız

0 40 Cevap Yaz
Tufan Çakır

Canan hn Olumlu düşünceler kadar, olumsuz düşüncelerde önemli bizim için. Çok seslilik her zaman iyidir diye düşünmüşümdür. Tabi herkesin düşünceleri ve yorumları farklı ben her zaman sizin gibi olumlu düşüncelerin bizlere yol gösterdiği kanısındayım. Bırakın isteyen istediği gibi düşünsün "görünen köy kılavuz istemez" sevgiyle kalın sizin düşünceleriniz bizim için her zaman yol gösterici olmaktadır.

0 35
Ergün Güven 25 Şubat 2017 15:06

yalakalık yapacağınA farkındalık hakkında bir iki kelam etseydin

38 0 Cevap Yaz
Tufan

O sizin yorumunuz. Sizi bağlar.

0 25
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi