Kurban kesim bedeli ne kadar oldu? (2024 Diyanet yurt içi ve yurt dışı vekaletle kurban kesim bedeli)

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kurban kesim bedeli ne kadar oldu? (2024 Diyanet yurt içi ve yurt dışı vekaletle kurban kesim bedeli)
A
a

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vekaletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Peki, 2024 kurban kesim bedeli yurt içi ve yurt dışında ne kadar oldu?

Sütiş Eskişehir
2024 Kurban Bayramı'na yaklaşık birkaç gün kala, vatandaşlar kurban kesim bedelini merak ediyorlar. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vekaletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Yurt içinde kurban kesim bedeli 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlendi. Bu yıl et fiyatlarındaki artış nedeniyle fiyatların geçen yıla göre daha yüksek olması bekleniyor. Ortalama bir kurbanlığın fiyatı 80 bin lira ile 120 bin lira arasında olacak. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatı ise 250-260 TL civarında olması bekleniyor.

Önceden belirtilenlere göre, küçükbaş hayvanların canlı kilo fiyatı 14-16 TL aralığında olacakken, büyükbaş hayvanların fiyatı en az 84 bin TL olarak belirtilmişti. Hem küçükbaş hem de büyükbaş kurbanlık hayvanlar satışa sunulacak.

GEÇTİĞİMİZ YILIN KURBANLIK FİYATLARI

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaşların ise 84 bin TL'den başlayacağı belirtilmişti. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatı ise 140-160 TL arasında satışa sunulmuştu.

Kurban Vekaleti Nasıl Verilir?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi