KÜÇÜK SANAYİ RAFA KALDIRILDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç KÜÇÜK SANAYİ RAFA KALDIRILDI
A
a

Büyükşehir Belediyesi meclisinde pazartesi günü görüşülen ve karara bağlanmayan küçük sanayi sitesi kentsel dönüşüm...

Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Küçük Sanayi Kentsel Dönüşüm Özel alanı için hazırlanan 1/5000 binlik plan değişikliğine ilişkin re’sen gündeme gelen madde AK Partililerin ret oyu ile kabul edilmedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde pazartesi günü görüşülen ve karara bağlanmayan Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesine ilişkin 1/5000'lik plan değişikliği, dünkü Meclis toplantısında görüşüldü.  Zaman zaman tansiyonun yükseldiği Meclis’te Başkan Büyükerşen maddenin geri çekilmesini önerdi. AK Parti grubu ise Başkan Büyükerşen'in önerisine olumlu yanıt vermesine karşın Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt maddenin oylanmasını istedi. Başkan Kurt, "Geri çekilmesi yasal olarak mümkün değil.  Ayrıca ben kiminle muhatap olacağım. Oylayalım ak ve kara ortaya çıksın" dedi. Tartışmanın sonrasında re’sen Meclis gündemine gelen madde oylamaya gidildi.  Meclis öncesi Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a destek olmak isteyen yüzlerce partili ve bölge esnafı belediye önünde toplandı. 

Büyükleri arayın

Meclis öncesinde yaşanan gerilim Meclis’te de yaşandı. Konu hakkında söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kazım Kurt, "Sayın başkan siz iki gündür uzlaşma olur mu diye çalıştınız. İyi niyetinizden dolayı size teşekkür ediyoruz. Pazartesi’den sonra gelişen olayları değerlendirmek istiyorum. Sanayi çarşısının kentsel dönüşümün ne için gerekli olduğunu konuştuk. Salı günü planlarımızı yapan şirketin yetkililerini davet ettim. Oturup bir değerlendirme yaptık hangi yaklaşımlarda bulunabiliriz diye AKP imar komisyonu başkanını aradık. Sayın Tuncer Köküer ile yaptığımı görüşmemde Köküer, ‘bu imar komisyonun konusu değil beni aramayın, grup başkanvekilini arayın. Meclis’e re’sen getirildiği için imar komisyonun yapacağı bir şey yoktur’ dedi. Sayın Ahmet Yapıcı ile görüştük o da “Bizim yapacağımız bir şey yok. Bizden daha büyükleri arayın dedi. Pazartesi’den sonra herhangi bir görüşme olmadı. Bu açıklamanın doğru olmadığını düşündük" diye konuştu. 

‘Salonu boşaltın’ tepkisi

Başkan Kurt, “Biz Eskişehir halkının geleceğini şekillendirecek ve kurtaracak bir kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Biz bu işin altına elimizi değil kafamızı sokalım. Eskişehir’in geleceğini bu şekilde engellerseniz Ankara Eskişehir’in geleceğine müdahale eder, Eskişehir’in planlarını yapar. Meclis’imizden bize destek olmasını istiyoruz. Davullu zurnalı güle oynaya bir imar planını hep birlikte yapalım” dedi. Başkan Kurt’un konuşması Meclis’i takip edenlerden büyük alkış alınca AK Partili Mustafa Birsen salonun boşaltılmasını istedi. Birsen ayrıca sert bir şekilde CHP İl Başkanı Sinan Özkar’ın Meclis Salonu’nu terk etmesini istedi. Başkan Büyükerşen de CHP İl Başkanı’nı salondan çıkartarak balkonda Meclis’i izleyen partilileri de uyardı.

Büyükerşen: Masaya oturun

Başkan Kazım Kurt’un ardından söz alan AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Tuncer Köküer, Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan 5 binlik planda bazı alanların net olmadığını ve ne yapılacağının belirlenmediğini söyledi.  Başkan Yılmaz Büyükerşen tartışmalar uzayınca ‘Madem bu kadar eleştiriniz var, neden 4 aydır sesinizi çıkarmadan beklediniz? Ben re’sen meclise getirmek zorunda kaldım. Burada yapılacak şey burası dönüştürülsün mü dönüştürülmesin mi bunu belirleyeceksiniz. Dönüştürülecek derseniz, gelin Odunpazarı Belediyesi ile birlikte oturun ve bu planı beraber yapın. Ortak plan yapın. Bu konuda mutabık kalırsanız, ben bu konuyu gündemden geri çekeyim. Siz de anlaşın, oturun masaya. Daha sonra gelsin meclise yeniden görüşelim’ dedi. AK Partili Beylikova Belediye Başkanı ve İmar Komisyonu eski Başkanı Özkan Alp kendilerinin de oybirliği ile geçirmek istediklerini belirterek, “Bugüne kadar hiçbir konuda sıkıntı oluşturmadık, biz buna karşı değiliz. Ama içinin dolu olmasını ve bize bir şey göstermesini istiyoruz. Bomboş bir planla geçmesi mümkün değil” diye konuştu.





Cennete bile gitmem

Meclis’te Başkan Büyükerşen ile AK Partili Mustafa Birsen arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Kurt’un eleştirisine müdahale eden AK Partili Mustafa Birsen’e Başkan Büyükerşen tepki gösterdi. Büyükerşen’in uyarılarına rağmen tepkisini sürdüren Birsen’e Başkan Büyükerşen susmaması durumunda salondan çıkaracağını iletti. Birsen’in susmaması sonrasında Büyükerşen, ‘Hacca da gittin. Hala düzelmedin’ dedi. Birsen Büyükerşen’e ‘Bir dahakine beraber gidelim’ deyince, Büyükerşen, ‘Ben seninle hiçbir yere gitmem. Seninle cennete bile gitmem ben’ diyerek tepki gösterdi. Konu hakkında bir kez daha söz alan Başkan Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in uzlaşı önerisine yanıt vererek, “Biz samimi olarak bu işi talep ediyoruz? Biz kiminle muhatap olacağız henüz bulamadık. Bu Meclis’ten büyük kimse onu bulacağım. Sizden büyükleri bulacağım. Gündoğdu’da oyaladıkları gibi bunu da oyalayacaklar. Mevcut imar haklarıyla şu projeyi geçirelim” dedi. Meclise son olarak uzlaşı çağrısı yapan Büyükerşen, olumlu yanıt almayınca, Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000’lik planı oylamaya sundu. Madde AK Parti’nin oyçokluğuyla reddedildi. Karar sonrası toplantıyı balkonda izleyenler alkışlarla AK Partilileri protesto ettiler.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi