Küçük Millet Meclisi'nde ülke gündemi konuşuldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Küçük Millet Meclisi'nde ülke gündemi konuşuldu
A
a

Eskişehir Küçük Millet Meclisi (KMM) Eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Toplantıya, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul Küçük Millet Meclisi 'Mutfağı' Yakup Karabacak, Eskişehir Küçük Millet Meclisi 'Hamalı' Sevim Şahin, Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan İstanbul Küçük Millet Meclisi Mutfağı Yakup Karabacak, meclislerinin verdiği mücadeleden zorluklarından bahsetti. 8 yıldır 20 ilde Küçük Millet Meclisi olarak çalışmalarını yürüttüklerini belirten Karabacak, 7 Haziran’dan itibaren çalışma yapmanın çok daha zorlaştığını söyledi. Karabacak şöyle konuştu: 
“Söyleyecek sözü olanın oturup derdini anlatabileceği, merak ettiği aykırı sesleri de duyabileceği bir zemin. Biz bu konuda rüştümüzü ispat ettik. Çünkü bu çalışmalara başladığımızda bize en çok sorulan soru kime hizmet ediyorsunuz şeklindeydi. Biz herkese hizmet ediyoruz. Ama kimsenin de çocuğu değiliz.”

Daha sonra konuşan CHP Milletvekili Çakırözer, 15 Temmuz sonrası birlik ve beraberliğin ortaya çıktığını belirterek bu beraberliğin devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Darbecilerle hesaplaşırken normalleşmeye bir an önce dönülmesi gerektiğini ifade eden Çakırözer, “Şu an Olağanüstü Hal dönemi yaşıyoruz. Bu nedenle yeni açılacak parlamentoya düşen en önemli görevlerden biri bu darbecilerle ve onun arkasındaki yapılanmayla hesaplaşırken bir an önce olağan sisteme geri dönmek. Çünkü OHAL döneminin getirdiği bazı keyfilikler olabiliyor. İnsanlar mağdur olduklarını düşündüklerinde gidebilecekleri hiçbir makam yok. Çıkarılan KHK’ların anayasal sistemin sağladığı sınırların ötesine geçtiği, yetki sınırını aştığı yönünde geniş bir mutabakat var. Cumartesi günü açılacak olan parlamento döneminin önemli bir konusu” dedi.

Çakırözer, Suriye meselesinde, sınırın IŞİD’den temizlenmeye çalışılmayla sınırlı kalması gerektiğini bildirerek, “Biz bunu Suriye’nin sorununu biz çözecekmişiz gibi bir askeri varlığı kalıcılaştırmanın çok sakıncalı olduğunu düşünüyorum. Umut ediyorum ulusal güvenliğimizi sağlamanın ötesine geçmeyiz. Bir bölge jandarmalığı ve 5 yıldır bizi sıkıntıya sokan Suriye’nin içişlerine karışma ve oradaki rejimden kurtulma gibi girişimi bizim yürütmememiz lazım olduğunu bir kere daha duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Kürt meselesine de değinen Çakırözer, meselenin kritik kavşaklar içerdiğini kaydederek şöyle devam etti: 

“Umut ediyorum bu önemli dönemeçleri biz kardeşliğimiz, birliğimiz ve 16 Temmuz sabahı ortaya koyduğumuz birliği beraberliği aynen koruyarak Kürt sorununda, terör sorununda bu dönemeçleri geçebiliriz.”

Son olarak söz alan Emek Partisi Eskişehir İl başkanı Hüseyin Öge, toplumun bütün ezilen kesimlerinin güç birliği içerisinde olması gerektiğini söyledi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi