Kırım Tatarları kongre yapacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kırım Tatarları kongre yapacak
A
a

Dünya Kırım Tatar Kongresi, Eskişehir Kırım Derneği öncülüğünde Eskişehir'de yapılacak. Kırım Tatarlarının Milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun da katılacağı kongrede Rusya işgali altında olan Kırım Tatarlarının sorunları konuşulacak.

Sütiş Eskişehir

Gerçekleşecek olan Dünya Kırım Tatar Kongresi öncesi, kongre hakkında açıklamalarada bulunan Eskişehir Kırım Dernek Başkanı Evren Olcay,  "Kırım Tatar Milli davasına ve Rusya'nın işgali altındaki Kırım'a en büyük desteği veren ülke Türkiye. Bu desteğin en gür sesle Türkiye'de duyulan nokta ise Eskişehir. Bu kongrenin Eskişehir'de yapılacak olması  için mutluyuz" dedi. Program hakkında bilgi veren Olcay şunları söyledi:  "Dünya Kırım Tatar Kongresi bu hafta sonu Eskişehir Kırım Derneği ev sahipliğinde Eskişehir'de gerçekleşecek.  3 gün boyunca birçok etkinlik olacak. Milli liderimiz Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu cuma günü (bugün) Eskişehir'de olacak. Dünya Kırım Tatar Kongresi  4 ayrı toplantıda yapılacak. Birinci oturumu 30 Temmuz Cumartesi günü Turunç Otelde saat 10.00'da gerçekleşecek. Toplantı sonrası  Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu başkanlığındaki heyet Vilayet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunacak. Sonra sırasıyla Vali Azmi Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret edecekler. Odunpazarında Kırım Tatar Etnografik Müzesi açılışı gerçekleşecek."

 

KIRIMOĞLU'NA FAHRİ DOKTORA 

Kırımoğlu'na fahri doktora ünvanı verileceğini söyleyen Olcay, "Anadolu Üniversitesi tarafından Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na fahri doktora ünvanı verilecek. Hemen sonrasında Dünya Kırım Tatar Kongresinin ikinci oturumu gerçekleşecek. Ertesi gün Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu halkla buluşturacağız. Saat 15.00'de Hasan Polatkan Kültür Merkezinde Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun konuşmacı olduğu bir konferans olacak" dedi. Olcay son olarak ise darbe girişimini kınayarak, "Kırım dışında Tatarların en yoğun yaşandığı kent olan Eskişehir'deki Kırım Tatarlarının temsilci Kırım Tatar Derneği olarak bu yaşanan süreci tüm benliğimizle kınıyoruz" dedi.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi