Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi
A
a

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Başbakan Binali Yıldırım, gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Yıldırım, bir soru üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ’yle mücadede "Türkiye'de 14 yıl istikrarın olmadığı" ve 17-25 Aralık’ın milat alınması konusundaki eleştirilerine yanıt verdi.

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"14 yıldır AK Parti iktidarda. Sayın Kılıçdaroğlu istikrardan neyi kastediyor bilmiyorum ama siyasette bütün dünyada istikrar denilince güçlü siyasi irade anlaşılır, tek başına iktidar anlaşılır. Aslında istikrar istikrara 14 yıldır devam ediyor, neye rağmen devam ediyor? darbe girişimine rağmen devam ediyor. 14 yılda bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık. Aynı zamanda da üç tane darbe girişimini yerle bir ettik, böyle bir Türkiye'den bahsediyoruz.”

Yılıdırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ekonomide rakamlara takla attırmakla ekonomi düzelmez. Ekonomi nasıl düzelir, dünyada ölçüsü belli borcunuzun milli gelirinize oranı nedir, borç ödeme kabiliyetiniz nedir, buna bakılır. Gelin buna bakalım; 2002 AK Parti iktidarından önce borcun milli gelire oranı yüzde 74, yani 100 lira kazanıyorsak 74'ünü borca veriyoruz. Peki bugün ne olmuş, yüzde 32 olmuş.

Sayın Kılıçdaroğlu ile 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde bir telefon görüşmemiz oldu. Bu bir darbe girişimidir, milli iradeye karşı bir kalkışmadır, bu konuda sizin yanınızdayız sonuna kadar sizi destekliyoruz dedi. Şimdi 15 Temmuz'dan bu zamana iki aydan biraz fazla zaman geçti, ne değişti? Sayın Kılıçdaroğlu fikrini değiştirdi mi, yoksa Türkiye'de başka bir şey mi oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu ne aziz milletimizdir ne de sayın Kılıçdaroğlu'dur. Dünyanın başına bela olan FETÖ terör örgütüdür ve onun başıdır. Bu alçak terör örgütünü de bütün izlerini bağlantılarını ortaya çıkarmak ve bu topraklardan temizlemek bizim boynumuzun borcudur. Ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğluna Yenikapı ruhuna uygun olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde gerek bölücü terörle gerekse FETÖ'cü terörle mücadele konusunda daha olumlu, daha müspet bir tavır içerisinde olmasını bekliyorum. Kendisiyle birkaç kez görüştük bu konuları enine boyuna. 

Sayın Kılıçdaroğlu bir şeye karar versin. Suriye ile yaşanan sorunlar ortada. Israil ile Türkiye sorun yaşadı, Mavi Marmara'dan dolayı. Aynı şekilde uçak düşürülmesi olayından dolayı ile de Rusya işle sorun yaşadık. Sayın Kılıçdaroğlu aramız açılınca herkes ile düşmanız diyor. Orda da eleştiriyor. İlişkiler düzeltip işleri yoluna koyduğumuzda yine memnun olmuyor. "
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi