KATILAMAYANLARDAN FESTİVALE RESİM

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç KATILAMAYANLARDAN FESTİVALE RESİM
A
a

Eskişehir'de 11. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında Batman, Van, İzmir, İstanbul ve Trabzon gibi şehirlerden festivale katılamayan çocukların gönderdiği resimlerin yer aldığı sergi açıldı.

Sütiş Eskişehir
            ÇOCUK VE GENÇLİK TURİZM FESTİVALİ

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Halkla İlişkiler Sorumlusu İlkay Altıntaş , AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli illerinden 6-10 yaş arası çocukları festivale davet ettiklerini söyledi.

Altıntaş, bu kapsamda Batman, Van, İzmir, İstanbul ve Trabzon gibi şehirlerden bazı çocukların ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını ve festivale katılamadıklarını belirtti.

Festivalde her yıl bir tema belirlediklerini bu yıl konunun "Çocuklar ve uçurtma" olduğunu aktaran Altıntaş, şöyle konuştu :

"Bütün görsellerimiz de festival kapsamında 'Çocuk ve uçurtma" oldu. Tiyatromuzda çalışan sanatçılarımızın ve teknik personelin çocuklarından resimler istedik. Bu fikirden yola çıkarak Türkiye'nin başka illerinde festivali bilen ve bize mesaj yollamak isteyen çocuklara da ulaşmak istedik ve festivale davet ettik. Onlarda festivale çok uzak oldukları için gelemediler. Ancak birer resim yaparak bize yolladılar ve bizimle beraber olduklarını ilettiler. Bizde çocukların gönderdikleri resimleri bir araya getirerek sergi açtık. Festival kapsamında Eskişehir'e gelen yerli ve yabancı davetlilere sergiyi de gezdirmiş olacağız. Yedi bölgeden bize resimlerini gönderdiler. Yaklaşık 150 eser var. Batman, Van, İzmir, İstanbul ve Trabzon gibi şehirlerden 6-10 yaş arası gençler resimlerini yolladı. Bu senenin en anlamlı etkinliği bu sergi oldu."

Haller Gençlik Merkezi yer alan serginin, festival sonrası da izlenime sunulacağı kaydedildi.

Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi