Kadın muhtardan doğalgaz çağrısı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kadın muhtardan doğalgaz çağrısı
A
a

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, mahallesinde birinci derece ekili alanlara doğalgazın gelmemesine tepki göstererek, “Vatandaşlara verecek cevap bulamıyorum. Vergilerini ödüyorlar. Kış gelmeden doğalgazın gelmesini istiyoruz” dedi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Mahallesinin bir bölümünde bulunmayan doğalgaz hattının çekilmesi için 2 yıldır mücadele ettiklerini belirten Muhtar Açıkgöz, “Yeşiltepe sanki iki bölgeye ayrılmış. Çoraklık mevkiinde doğalgazımız yok. Kış geliyor, havalar soğuyacak. Orada yaşayan vatandaşlarımızda eşit haklara sahip. Ama ben orada yaşayan mahalle sakinlerinin sorunlarına cevap veremiyorum. Esgaz ile görüştüğümüz de, belirtilen alanın birinci derecede ekilebilir arazi olduğunu söylüyorlar. Kaymakamlık da aynı şekilde yazı gönderildi. Eğer orası ekilebilir arazi ise 300 kişiyi orada çıkarıp, kürüsünler ve tarla yapsınlar. Ama bu insanlar ev, kaldırım ve yol vergisini ödüyorlarsa hizmetin sunulması gerek. O bölge sadece Tepebaşı Belediyesi’nin yardımlarıyla ayakta duruyor. Ben o bölgeye doğalgaz istiyorum. Ciddi bir sıkıntı. İki senedir bunun peşindeyiz. Hiçbir şekilde bir çözüm bulamadık” dedi.

“Vatandaşlara cevap vermekten yoruldum”
Bölgede yaşayan yaklaşık 300 vatandaşa doğalgazın durumu ile ilgili cevap vermekten yorulduğunu belirten Açıkgöz, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Ben artık gelen vatandaşlara cevap vermekten yoruldum. Her gün 2-3 kişi gelerek doğalgazı soruyor. Ne yazık ki bunun bir çözümü yok. Öncelikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu bölgeyi birinci derece ekilebilir alan olmaktan çıkarması lazım. Biz bununla alakalı yetkililerle görüşüp gerekli notları iletmiştik. Ancak aradan 5 ay geçti, şuana kadar yapıla bir şey yok. Yol almıyoruz. Ekilir alandan çıkarılırsa biz yeniden Esgaz’a başvurabileceğiz.”
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi