İRLANDA'YA GİTTİLER

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İRLANDA'YA GİTTİLER
A
a

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hayvansal Orjin Gıdaların Etkin İzlenebilirlik Sistemlerinin AB Standartlarında İncelenmesi” isimli proje kapsamında 1-7 Mayıs tarihleri arasında Dublin'e (İrlanda) ziyaret gerçekleştirildi. 

Sütiş Eskişehir
Proje faaliyetine Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden proje yürütücüsü Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay, Gıda Mühendisi Ufuk Şentürk, Dr. Dilek Dündar Emir, sağlık teknisyeni Şaban Bayrak, proje ortağı Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığı'ndan Çağatay Yılmaz katıldı. Proje kapsamında Dublin’de bulunan ev sahibi proje ortağı İrlanda Gıda Güvenliği'nin organizasyonu ile 2 gün ofis çalışması, 2 gün de saha çalışması yapıldı. Ofis çalışmasında kurum yetkilisi Patrick Farrell ve John Coady tarafından izlenebilirlik prosedürleri hakkında bilgi verildi. Gıda denetçileri Natalie Sharkey, Elaine Connolly ve Anne Marie Kierans tarafından AB Gıda Mevzuatları, denetim prosedürleri, numune alımları, gıda izleme sistemleri, etiketleme hakkında sunum yapıldı. 2 gün süren saha çalışmalarında ise Killkeny bölgesinde bulunan Glanbia isimli bir süt işleme tesisinin ziyareti gerçekleştirildi. İrlanda’nın yüzde 40 süt ve süt ürünleri ihtiyacını karşılayan ve aynı zamanda AB ülkelerine süt ürünleri ihraç eden bu tesise ziyaret İrlanda Gıda Güvenliği yetkilileri ve Glanbia Süt Tesisi yetkilileri eşliğinde gerçekleştirildi. Projenin 4’üncü günü ise İrlanda’nın Killkeny bölgesi Kildare kasabasında bulunan ülkenin en büyük kırmızı et mezbahası olan ve diğer AB ülkelerine et ve et ürünü ihracatını yapan Kildare Chilling isimli kuzu ve sığır kesim yeri ziyaret edildi.

Projenin amaç ve hedeflerini gerçekleştirmek için yapılan bu ziyaretler ile tüm katılımcılar, işbaşı gözlemleri ve iyi uygulamaları yerinde görüp, mesleki gelişimlerini sağlamış oldu. Proje konusu olan gıdalarda izleme sistemi konusunda bilgi ve becerileri, öğretme ve öğrenme yetenekleri geliştirildi, yeni eğitim materyalleri oluşturuldu. 
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi