İhtiyaç sahipleri için yardım kampanyası

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İhtiyaç sahipleri için yardım kampanyası
A
a

Eskişehir Derviş Baba Deliler, Abdallar, Meczuplar ve Aşıklar Kahvehanesi öncülüğünde ihtiyaç sahiplerine bir haftalık giysi, ayakkabı gibi eşya yardımı başlatıldı.

Sütiş Eskişehir
İkinci el ve kullanıma uygun olan giysiler Cunudiye Mahalle Muhtarlığı bahçesindeki tezgahlarda Eskişehir Derviş Baba gönüllülerinden Zekiye Doğan, Yaprak Güzel, Melih Yıldırım, Büşra Mete ve Dorlion Arama Kurtarma (DAK) Başkanı ve Derviş Baba gönüllüsü Ömer Canayakın öncülüğünde sergilendi. Yardım çalışmasına destek veren Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Başkanı İbrahim Şavlukbaş, Cunudiye Mahallesi Muhtarı Sevil Ata ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ali İrfan İbiş de kampanyanın ilk gününde muhtarlıkta hazır bulundu.

Yardım kampanyası ile ilgili bilgi veren Eskişehir Derviş Baba gönüllüsü Zekiye Doğan, ana fikirlerinin yolda kalana el vermek olduğunu belirterek, bu çerçevede Şubat ayından beri yaklaşık 60 aileye gıda, temizlik malzemesi ve ikinci el mobilya dağıtımı yaptıklarını belirtti. Anadolu Üniversitesi'nde kurulan ikinci el ürünlerin satıldığı Genç Pazar'dan önemli miktarda eşyanın kendilerine bağışlandığını dile getiren Doğan yaptıkları çalışmalarla ilgili şöyle konuştu: 

"Önümüzdeki ay Alpu'daki işçilere yardım yapacağız"

"Biz daha önceden de zaten dağıtım yapıyorduk. Sevil hanım sağolsun, daha önce birlikte bir aktivite yapmıştık. Ama bu sefer elimizdeki eşya bir kamyon olunca diğer çevre muhtarlıklarına da duyurmamızı istedi. Bu ikinci el eşyalar da gerek gönüllülerimizden gelen eşyalar gerekse Anadolu Üniversitesi Genç Pazar'dan Prof. Dr. Ülker Öğütveren hocadan oradaki önemli bir miktar eşyayı bize bağışladı. Bir bu kadar daha kıyafetimiz var ve onu da Eylül'ün ortasında Alpu'daki mevsimlik işçilere ve göç okuluna dağıtmak üzere ayrı bir yerde koliledik. Onları da inşallah gönüllülerimizle birlikte el birliğiyle yapacağız.

"Sizin eskileriniz bazılarının yenisi ve bayramlığıdır"

Yardım kampanyası ile ilgili konuşan Cunudiye Mahallesi Muhtarı Sevil Ata da, kendilerinin muhtarlar olarak daha önce de yardımlar yaptıklarını ama Derviş Baba gönüllülerinin işbirliği ve Odunpazarı Belediyesi'nin desteğiyle yardım kampanyasını bütün muhtarlıkların kendilerine ulaştıracağı şekilde başlattıklarını dile getirdi. Ata, "Sizin eskileriniz bazılarının yenisi ve bayramlığıdır. Burada kadın erkek ve her yaş grubundan kişilerin yararlanabileceği eşyalar mevcut. Buyursunlar gelsinler, ihtiyaç sahibi herkese elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi.

Eşya yardımı yapmak isteyen ve yardımdan yararlanmak isteyenler ne yapmalı

Yapılan açıklamaya göre; giysi, ayakkabı gibi eşya yardımı yapmak isteyen ve yardımdan yararlanmak isteyenler Kurşunlu Camii Sk. No17 Odunpazarı Konak Cafe'de yardım çalışmalarını sürdüren için Eskişehir Derviş Baba'ya ve Cunudiye Mahallesi Şube sokak No.6'da bulunan Cunudiye Muhtarlığına gidebilirler. Bir hafta sürecek eşya yardımı, Pazar günü hariç haftanın her günü sabah 8.30 akşam 17.00 arası ihtiyaç sahiplerine açık olacak
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi