GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ AÇILDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ AÇILDI
A
a

Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Yıldırım Beyazıt Kapalı Semt Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi Güneş Enerjisi Santrali düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Açılışa, Başbakan Danışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Atçı Nergis, İsmail Emrah Karayel, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Melikgazi Belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Tecrübeli bir ekibe sahibiz. Amacımız, tabii ki hem üretmek hem de enerji tüketimine bütçemiz açısından katkı sağlamak. Pazar yerinin sadece altını değil, üstünü de kullanmak istedik. Yıldırım Beyazıt Kapalı Pazar yerinde hayata geçirdiğimiz bu projeyi Keykubat, Eskişehir Bağları, Gökkent ve Belsin’de bulunan pazar yerlerimizde de kısa zamanda hayata geçireceğiz. Çevreci bir anlayış ile üretime katkıda bulunmak, harcadığımız enerjinin bir miktarını buradan karşılamak ve fazlasını satmak suretiyle bu işe başladık. Enerji alanında sadece bu yapılan çalışmaya değil, diğer konularda da gayret gösteriyoruz. Parklarımızın tamamı, pazar yerlerimizin tamamı led aydınlatma ile aydınlanıyor. Amacımız, enerjiyi en az tüketen bir belediye olmak. Kayseri’nin özelliği, belediyelerin dayanışma içerisinde bu çalışmaları sürdürmeleri ve bunun bereketini görmeleridir. Yapılan bu yatırım şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de, "Bugün burada Ak Partili belediyeler bir çığır daha açmıştır. Belediyecilik anlayışına yeni bir bakış daha getirmiştir. Melikgazi Belediyesi bu enerji yatırımı ile belediyelerin neler yapabileceğini diğer belediyelere örnek olarak göstermektedir.Bu açılış ayrıca başka bir açıdan da önemli arz etmektedir. Kayserili bir belediye başkanı böyle bir açılış yaptıysa, Türkiye’deki diğer belediyeler de ‘demek ki bu yatırım çok karlı, biz de hemen bunu yapalım’ diyeceklerdir.Dolayısıyla diğer belediyelerin de yakın zamanda benzer enerji santrallerini açtıklarını göreceğiz. Ancak Melikgazi Belediyesi Referans Belediye olarak bir ilki başarmıştır. Emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak : iha
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi