GÜL BURCU'NA İMZA GÜNÜ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç GÜL BURCU'NA İMZA GÜNÜ
A
a

Eskişehir Şair, Yazar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) tarafından düzenlenen 'Şiir ve Musiki' dinletisi ile Eskişehirli Şair Minever Sezer'in ''Gül Burcu'' kitabının tanıtımı ve imza günü düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi''nde EŞYODER'in düzenlediği programa, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, yapmış olduğu açılış konuşmasında, sanata ve sanatçıya verdikleri önemi vurgulayarak, onların eserlerini sanatseverlerle duyurmak için bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Şakar, ilk kitabını çıkaran Minever Sezer’i övdüğü konuşmasında, “Derneğimiz üyesi şair Minever Sezer, şiirleri yalındır ve içinden geldiği gibi yazar ve söyler. Çoğu zaman hece vezni şiirleri ile toplantılarımızı süsler. Bazen de serbest şiirlerle seslenir. Öğretmenlikle bezediği hayat ağacının tecrübelerini çevresindekilerle paylaşır, kıskançlık ve haset taşımayan bir yüreğe sahiptir. Gerçekten “Gül Burcu”na asılmış bir yürektir. Vatanını, milletini, milli ve manevi değerlerini canından çok seven şairimize, bu ilk şiir kitabınız ile şiir dünyamıza hoş geldin diyoruz ve başarılar diliyoruz. Daha nice nice güzel şiirlere ve şiir kitaplarına imza atmasını temenni ediyoruz. Derneğimizin yönetim kurulu üyesi olmalarından ve hizmetlerinden dolayı onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda şair ve yazarlara, kitap hazırlamada yardımlarını esirgemeyen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Tamilla Aliyev Abbashanlı, Prof. Dr. Halil Buttanrı ve Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı'ya, EŞYODER adına plaket takdim edildi. Ressam Safiye Eryücel de, şair Minever Sezer'e portresini hediye etti.

Minever Sezer ise yaptığı teşekkür konuşmasında, “Başta bu tür sanat etkinliklerinde salonu tahsis eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a, bu etkinliğe vesile olan Odunpazarı Belediye Meclis üyesi, EŞYODER'in kurucularından şair Mustafa Ünal'a ve programı hazırlayanlara, emeği geçenlere, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi