GÖRÜŞME 1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç GÖRÜŞME 1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ
A
a

Ankara'yı sarsan iddiaların ardından gözler Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu zirvesinde. Saat 18:00'de başlaması beklenen görüşme 18.30 sıralarında başladı. 1 saat 40 dakikalık görüşme saat 20.20'de sona erdi.

Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin daha önce koalisyon hükümetleri döneminde alışık olduğu tarzda siyasi bir sorunun çözümü yönünde bu akşam önemli bir görüşmede bulundu. Görüşmeyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından verilen “olağan görüşme” mesajı, Ankara kulislerinde dikkat çekici bulundu.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak sandıkta seçilmesinin ardından yerini yani başbakanlığı ve Ak Parti Genel Başkanlığı’nı Ahmet Davutoğlu’na bırakmayı tercih etmişti. 1 Haziran genel seçimi öncesiyle Ak Parti’nin son kongresinde Erdoğan ile Davutoğlu ile arasında liste kaynaklı bazı sorunlar olduğu kulislerde konuşulmuştu. Ancak bu sorunlar su yüzeyine çıkan bir mahiyet kazanmamıştı. Erdoğan’ın, son dönemde Davutoğlu’nun AB’nin vize muafiyeti ile ilgili yaklaşımını bir başarı olarak sunan söylemlerini üstü kapalı olarak eleştirmesi, devletin zirvesinde bir sorun olduğunun işaret fişeği olarak algılanmıştı.

Sorunlar, su yüzeyine Davutoğlu’nun, Katar gezisi sırasında Ak Parti içinde yaşanan bir gelişmeyle çıktı. Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, il ve ilçe başkanlarını görevden alma ve atama yetkisini, 29 Nisan’daki toplantıda daha önce verdiği genel başkandan geri aldı.

Bu, Ak Parti içinde genel başkana karşı önemli bir tavır alma idi.

Pelikan dosyası adı altında internet üzerinden yapılan yayınlar da, Davutoğlu’nu hedef alıyordu.

Davutoğlu, bu gelişmeler üzerine Salı günü grup toplantısında kısa süren bir konuşma yaptı. Ve mesajlarını bu konuşmada verdi.
 
Bu gelişmelerin ardından Erdoğan ile Davutoğlu’nun, devlet günü çerçevesinde yani Perşembe günü görüşmeleri bekleniyordu.

Ancak görüşme bir gün erkene alındı ve bu akşam  Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Erdoğan ile Davutoğlu’nun görüşmesi yaklaşık 1.5 saat sürdü.
Görüşmeyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Ama görüşme öncesi ve sonrasında Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından verilen bir bilgi dikkat çekiciydi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmenin “olağan görüşme” olduğu mesajını verdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının bu mesajı, Ankara kulislerinde, kısa vadede sürpriz bir gelişmenin yaşanmayabileceği izlenimine neden oldu.
Kaynak : Milliyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi