GÖRME ENGELLİLER İŞ OLANAĞI İSTİYOR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç GÖRME ENGELLİLER İŞ OLANAĞI İSTİYOR
A
a

Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Genel Başkanı Mümtaz Doğan, yaptıkları çalışmaları ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Sütiş Eskişehir
Doğan, 1976’dan beri faaliyette bulunduklarını, 600'ü değişik yüzdelerde 750 üyeleri olduğunu söyledi. Görme engelliler olarak iş yaşamına katılımda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Doğan, dernek olarak devletten kursiyerler dışında herhangi bir yardım almadıklarını, kendi ayakları üzerinde durarak çalışma yürüttüklerini dile getirdi. Görme engellileri bir işe yerleştirebilmek için yaptıkları çalışmalarla ilgili Doğan, kursiyerlerine yemek kursu ve takı tasarımı kursu verdiklerini anlatarak şöyle devam etti: 
“Görme engellilerin işe girebilmesi için Halk Eğitimle ortaklaşa, yer ve kursiyerin bizden olduğu, MEB sertifikalı santral kursunu önümüzdeki hafta açacağız. Burada 16 görme engelliye kurs verilecek.”

EVLİLİK BÜYÜK PROBLEM
İş dünyasından kendilerine verilen desteğin kısıtlı olduğunu anlatan Doğan, öncelikle kendilerine iş olanağının sağlanması gerektiğini bildirdi. Diğer talepleri ile ilgili ise, okullarda rehabilitasyon merkezlerinde destek eğitimi verilmesi gerektiğini söyleyen Doğan, Türkiye’de engelliye bakış açısının değişmemesi nedeniyle engelliler açısından evliliğin de giderek büyük bir problem olmaya başladığını kaydetti.
Kaynak : iha
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi