GEZİ EYLEMLERİ 3’ÜNCÜ YILINDA ANILDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç GEZİ EYLEMLERİ 3’ÜNCÜ YILINDA ANILDI
A
a

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri tarafından Gezi Parkı eylemlerinin 3’üncü yılı nedeniyle anma ve yürüyüş gerçekleştirildi. 

Sütiş Eskişehir
İsmet İnönü Caddesi üzende bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi, Gezi Parkı eylemlerinin 3’üncü yılı olması nedeniyle bir araya geldi. Grup, ellerinde tuttukları afiş ve çeşitli yazıların bulunduğu dövizlerle çeşitli sloganlar atarak, Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenleri andı. Bu esnada yoldan geçen bir kişinin, slogan atan toplulukta bulunanlara yönelik laf atması üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Yaşanan arbedeyi kısa sürede bitiren güvenlik güçleri, laf atan şahsı grubun toplanma alanından hızla uzaklaştırdı.

Daha sonra yürüyüşe geçen grup, yine sloganlar eşliğinde, İsmet İnönü Caddesi üzerinde bir başka alışveriş merkezi önünde bulunan, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz heykelinin önüne geldi. Burada duran topluluk, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşanan olaylar nedeniyle hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunup, isimleri alınarak, ‘Yaşıyor’ denildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, bir süre bekledikten sonra dağıldı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi