GEZİ DAVASINDA 18 KİŞİ YARGILANIYOR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç GEZİ DAVASINDA 18 KİŞİ YARGILANIYOR
A
a

Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında kitleye önderlik yaparak ‘Toplantı ve Gösteri Kanununa’ aykırı davrandıkları ileri sürülen 18 kişinin yargılanmasına başlandı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de yaşanan Gezi Parkı olayları sırasında toplanan kitleye önderlik yaparak, yol kapatan, tramvayların geçişine izin vermeyen, polise taş ve şişe atan ve atılmasına yardımcı olarak ‘Toplantı ve Gösteri Kanununa’ aykırı davrandıkları tespit edilen 18 kişi hakkında dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya bazı sanıkların katılmadığı görülürken, avukatlar hazır bulundu.

Duruşmada sanık olarak yargılanan Avukat Barış İpek, verdiği ifadesinde Anayasal haklarını kullandıklarını savundu. Eylemlere katıldığını belirten İpek, ifadesinin devamında şunları söyledi:
“Türkiye’de insanların sokağa çıktığı bir dönemde, Eskişehir de bu süreci geçirdi. Bu süreçte yüz binleri bulan insanlar sokağa çıktı. Doğayı korumak için hakkını kullanarak sokağa çıkan bir üniversite öğrencisi ise öldürüldü. Bu eylemlerde sokakların ve trafiğin kapatılması normal. Eğer trafiğin bu eylemlerde kapatılması suç ise o zaman yüz binleri yargılamanız gerekir. Bunun yanı sıra bir belediye çalışmasında bile yollar günlerce trafiğe kapatılabiliyor.”

Sanıklardan Gürkan Çelik ise üzerine atılı suçu kabul etmediğini belirterek, kendisini şöyle savundu:
“Gezi eylemlerine katıldım. Toplumsal bir duyarlılığımız var. Ülke o zaman zor bir süreçten geçiyordu. Bizler tacize, tecavüze karşı sokaklardaydık. Devlet makamını kullanan bir kişinin evladının düğününde bile sokakların kapatıldığı bir dönemde bizlerin haklarımızı kullandığımızı düşünüyoruz.”
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi