GENÇ ÇİFTÇİYE 4 MİLYON HİBE

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç GENÇ ÇİFTÇİYE 4 MİLYON HİBE
A
a

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafındanEskişehir'deki genç çiftçilere 4 Milyon 290 bin Türk Lirası hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

Sütiş Eskişehir
Konuyla ilgili Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yürürlüğe girmiş olan proje kapsamında 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçiler 30 bin Türk Lirası hibe desteği sağlandığını, bu amaçla Eskişehir genelinde 2 bin 871 proje başvurusunun kabul edildiğini belirtti. Genç çiftçilerin proje kapsamında ana hatlarıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı ve ipek böceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında müracaatlarının gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Eskişehir ilimizde 14 ilçemizden toplamda 2 bin 871 proje başvurusu yapılmış olup, 2 bin 720 başvuru büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, 151 başvuru da bitkisel üretim ve diğer proje konularında gerçekleşmiştir. Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programında 5 Nisan 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanan tebliğ ekindeki Değerlendirme Kriter Tablosunda bulunan yaş, cinsiyet, yerleşim biriminin nüfusu, başvuru sahibini eğitim durumu, ilçe merkezine uzaklık gibi kriterler proje puanlamasında dikkate alınmıştır" diye belirtildi.

ESKİŞEHİRLİ GENÇ ÇİFTÇİLERE 4 MİLYON 290 BİN TL HİBE VERİLECEK

Ayrıca açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Eskişehir'e 4 Milyon 290 bin TL ödenek tahsis edildiği ve bu kapsamda 143 genç çiftçinin 30 bin TL hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandığı belirtilen açıklamada, "İlimize ayrılan ödenek ve proje sayıları kapsamında 77'si büyükbaş, 23'ü küçükbaş ve 43'ü de bitkisel üretim (bitkisel üretim, arıcılık ve kanatlı hayvancılık) olmak üzere 143 genç çiftçimize ait proje desteklemeden yararlanmaya hak kazanmış olup, asil ve yedek listeler, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz web sitesinde ve genç çiftçilerimizin proje dosyalarını teslim ettikleri İlçe Müdürlüklerimizde askıya çıkmıştır. Bakanlığımızca belirlenen Proje Uygulama Takvimi gereğince, hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerimizle 11 Temmuz ile 15 Temmuz tarihleri arasında hibe sözleşmeleri ilçe müdürlüklerimizde imzalanacak ve projelerin uygulanmasına başlanacaktır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projelerine ait hayvanlar TİGEM tarafında temin edilerek, genç çiftçilerimize teslim edilecektir. Projeler, uygulamanın her aşamasında İl ve İlçe Müdürlüğümüz ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecektir" denildi.
Kaynak : haberler.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi