Fethullah Gülen Türkiye'ye teslim edilmeli

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fethullah Gülen Türkiye'ye teslim edilmeli
A
a

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sırasında cuntacılar tarafından bombalanan Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığı'nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor" dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen liderler zirvesine ilişkin değerlendirmeleri ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni anayasa konusundaki açıklamalarına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Dün yapılan görüşme bizim demokrasi kültürümüz ve o kültürün gelişmesi açısından çok önemliydi. Türkiye bir devlet krizi yaşadı. Bir darbe girişimi söz konusu oldu ve dolayısıyla darbeye karşı hepimizin ortak tavır takınması, özellikle halkın bu konuda bütün duyarlılığını sokaklara çıkarak göstermesi çok önemliydi. Bu görüşmede muhalefet partilerine bilgi verildi ve aynı zamanda biz kendi görüşlerimizi ifade ettik. Anayasa konusunda yargı ile ilgili şikayetler bütün siyasi partilere gidiyordu. Yargı ile ilgili düzenlemelerin yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü, bunun değişmesi gerektiği bize ifade edildi. Bunu dün toplantıda yine ifade ettik ve görüş birliği sağlandı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda anayasada yapılacak bir değişikliğe katkı vereceğiz. Umarım önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya gelir ve bu sorunu çözmüş oluruz.”

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Fethullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fethullah Gülen ‘ben aklanmak istiyorum' diyorsa gelip Türkiye'de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi bizim açımızdan son derece olumlu. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi