Ahmet Ataç 15 02 2024

ESKİŞEHİRSPOR NEDEN DÜŞTÜ?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESKİŞEHİRSPOR NEDEN DÜŞTÜ?
A
a

Ahmet Deniz Canoruç kaleme aldı, #DüştükÇünkü etiketiyle Twitter ve Facebook’tan sizlerde görüşleriniz yazabilirsiniz…

Sütiş Eskişehir
‘Önce Güven’ ekibinin ilk yılında üzerinde hiçbir baskı yoktu. Takımın iskeleti bozulmamış camia kupada gösterilen başarı nedeniyle ligdeki duruma bakmıyordu. Takım finale çıkmıştı. Ama finalden önce yönetim arasında çatırtılar başladı. Bu yönetimdeki rotasyonun habercisiydi.

Sizlerle olacak
Hangi ligde olursa olsun taraftarı ve şanlı mazisiyle adından söz ettiren Eskişehirspor’un 50. Yıl’da nasıl küme düştüğünü camianın önde gelen isimlerden aldığım görüşlerle sizlere açıklamaya çalışacağım. 3 yıl boyunca bu kulüpte çok şey yaşandı. Ayrılıklar, ayrıştırmalar, yanlış transferler… Bunları 1-2 haftaya sığdırmak imkansız, ancak zincir halkalarının nasıl bozulduğunu bir kez daha hatırlayalım istedim. 

İyi bir kadro bekliyordu
22 Haziran 2013’te Halil Ünal’ı devirerek başkanlık koltuğuna oturan Mesut Hoşcan’ı iyi bir kadro ve heyecanlı bir camia bekliyordu. Hoşcan ve yönetimi ilk yıllarında camianın baskını üzerinde hissetmedi. Çünkü takım 27 yıl sonra Türkiye Kupası’nda finale çok yakındı. Antalya’da Eskişehirspor finale çıkmış ve büyük bir sevinç yaşanmıştı.

İlk yıl mirası yedi
İlk yılında kaliteli kadronun mirasını yiyerek Es Es’i finale çıkartan Eskişehirspor yönetiminde bu hava, olumsuzluklara neden olmaya başladı. ‘Oldum’ havasına bürünen Başkan Hoşcan ve en yakın yardımcısı Ahmet Yalçın ile Bahadır Ünalan o zamanın teknik asbaşkanı Mehmet Akman ile sorunlar yaşamaya başlamıştı.

Sorun büyüyordu
Sorun giderek büyüyordu. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’da bu huzursuzluktan payını almış ve bazı yöneticilerle arası bozulmuştu. Kapalı kapıların ardında kriz yaşanıyor ama dışarıya yansımıyordu. Takım ve şehir finale odaklandırılmaya çalışıldı. Finalin ardından Sağlam, ‘8 Mayıs’ı’ işaret etti. Sağlam, yönetim ile oturup yeni sezon için görüşecekti.

Hoşcan ve Akman krizi
Avusturya kampında ilk kriz patlak verdi. Arası açılan Başkan Mesut Hoşcan ile Ertuğrul Sağlamla yakınlığı ile bilinen Teknik Asbaşkan Mehmet Akman arasında büyük bir tartışma çıktı. Tartışmanın ana nedeni Engin Bekdemir transferiydi. Sağlam, Engin’i istemiyor ancak Hoşcan, Ahmet Yalçın ve Bahadır Ünalan, Engin’i takıma transfer etmek istiyordu.

Üçü de istifa etti
Başkan Mesut Hoşcan, Ertuğrul Sağlam, Mehmet Akman ve Özgür Tulun ile yaptığı toplantıda Engin Bekdemir’i transfer ettiğini açıkladı. Buna sinirlenen başta Ertuğrul Sağlam, Avusturya kampında istifa etti. Ardından Mehmet Akman ve Özgür Tulun’da başkana istifasını verdi. Yarım saat süren istifa krizinin ardından Hoşcan, Engin’i transfer etmeyeceğini söyledi.

İskelet kadro bozuldu
Yönetim, takımın iskelet kadrosunu bozmaya başladı. Kamara, Necati, Servet, Mehmet Güven gibi isimler gönderiliyor, yerine Berkay, Birol, Mirkan, Andaç gibi Süper Lig deneyimi olmayan oyuncular getiriliyordu. Bu oyuncular Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın transfer listesindeki son adamlardı. 

Rotasyon hesapları
2014-15 sezonuna başlanıldığında halen Hoşcan ve Akman krizi içten içe devam ediyordu. Başkan Mesut Hoşcan, Ahmet Yalçın ve Bahadır Ünalan, Mehmet Akman’ın görevden alınmasına karar verdi. Hatta başkana yanlışlarını söyleyen Rıdvan Çakırgöz de ligin 5’inci haftasında yapılacak olan yönetim rotasyonundan nasibini alacaktı.

Havaya girdiler
10 Ekim 2014’te Mehmet Akman, Aytekin Aykın ve Rıdvan Çakırgöz gibi önde gelen isimler Hoşcan’ın yönetim rotasyonunda yer almadı. Kupa finalinin ardından ‘Biz bu işi biliyoruz, artık olduk’ diyen Hoşcan ve yardımcıları yönetim konusunda büyük bir hatayı yapmış oldu. Eskişehirspor’da artık yönetim sadece üç kişinin eline geçmiş ve hatalar ardı ardına gelmeye başladı. 
Yarın: TEK ADAMLIK BAŞLADI

 
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi