Eskişehirspor - Elazığspor maçı yeni stadyumda

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor - Elazığspor maçı yeni stadyumda
A
a

Eskişehirsporlu futbolcular, yeni yapılan ve ilk olarak Elazığspor maçını oynayacakları yeni evlerine ilk adımlarını attı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
TFF 1. Lig'de şampiyonluk hedefleyen Eskişehirspor'da, yeni stadyumun hizmete girmesi için de çalışmalar devam ediyor. Oyuncuların merak etmesi üzerine akşam saatlerinde yeni stadyumun kapıları açıldı. 35 bin seyirci kapasiteli yeni stat, ilk kez futbolcular ile buluştu. Yeni evlerini görmeye gelen oyuncuları Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal da yalnız bırakmadı. Çeşitli ikramların ardından Başkan Ünal, futbolculara yarın oynanacak olan Şanlıurfaspor maçının da önemini anlattı. Atatürk Stadyumu'nda oynanacak olan maçın son karşılaşma olduğunu da dile getiren Halil Ünal, nostaljik stada güzel bir veda edilmesinin öneminden bahsetti.

"Elazığ maçını yeni statta oynayacağız"
Yeni stadyum hakkında bilgiler veren Başkan Halil Ünal, zeminin tamamen oturması için 20 güne ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Elazığspor maçında yeni statta olacaklarına değinen Başkan Ünal, "Zemin noktasında çimlerimiz henüz 5 santim aşağıya kök salmış durumda. Bunun bilimsel anlamdaki ideali 10 santim olması gerekiyor, çok daha sağlam zemine oturması için. Ama biz 20 gün sonra bunun olacağını hesaplıyoruz. Bu da şuna denk geliyor, biliyorsunuz yarın eski Atatürk Stadyumu'muzda Urfa takımını misafir ediyoruz. Ondan sonra 3 hafta varsaydığınızda 20 günü geçen bir süre oluyor. Bu bizim için yeterli oluyor. Milli maç aralığı giriyor. O hafta Konya'yı misafir edeceğiz boş geçmemek adına. Ondan sonra biliyorsunuz Manisa'ya deplasmana çıkıyoruz. Manisa dönüşü inşallah Elazığ'ı misafir etmeyi planlıyoruz. Bütün hesaplarımız Elazığ maçını burada oynamak. O vakte geldiğimizde stadyumumuz hazır hale gelmiş olacak. Ama tabii daha başka eksiklerimiz de var. Loca tefrişatımız var, bir çok alanda bana göre çok eksiklikler var. Sayın bakanımızla, bakanlıkla ve gerekli genel müdürlüklerle görüşüp, istişare ediyoruz. Yüklenici firmanın işi Elazığ maçında hemen hemen bitiyor. Yarın inşallah asfaltlanmaya başlanıyor. Çevre düzenlemesi de inşallah yarından itibaren de hızlı bir şekilde yürüyor" dedi.

"İyi proje beğenmişiz"
Stadın açılışı için iki farklı organizasyonun yapılacağını aktaran Başkan Ünal, taraftara da müjde verdi. Taraftarı mutlu etmek için güzel bir açılışın daha yapılacağını kaydeden Başkan Ünal, "İki tane açılış planlıyoruz. Bunun bir tanesi sayın Cumhurbaşkanımızın da katılacağı bir protokol açılışıdır. İkincisi de, Eskişehirspor'un büyük ve efsane taraftarını mutlu edeceğimiz bir açılış planlamamız var. Bunlar peş peşe gelecek. İnşallah bunlar şampiyonluğa antrenman olur. Biliyorsunuz şampiyonluğu kutlamak için 7 gün 7 gece sözü verdik. O günü gördüğümüzde inşallah kutlayacağız. O zaman hep birlikte göreceğiz neler olduğunu ama şöyle bir gerçek var ki, Türkiye'deki en iyi stadyumlardan bir tanesi bizim stadyumumuz oluyor. Vaktiyle projeyi ben beğenmiştim, 'Acaba yanlış projeyi mi beğendik?' diyerek sık sık gelip geziyorum. İyi bir projeyi beğenmişiz" şeklinde konuştu.

"Nostalji yaşayacağız"
Yarın akşam oynanacak olan Şanlıurfaspor maçı ile emektar Atatürk Stadyumu'nun resmi maçlara veda edeceğinden söz eden Başkan Halil Ünal, konuşmasını şu şekilde tamamladı:
"İnşallah yarın akşam biraz da nostalji yaşayacağız galiba, son lig maçını oynayacağız. Onu birazdan oyunculara da bahsedeceğim. Kendi sahamızdan 3 puan ile ayrılmak istiyoruz. Onun için hafta hafta bakmak lazım bu işe, her hafta inşallah kazanmak istiyoruz. Kaybetmek gibi bir lüksümüz yok. Onu çok iyi biliyoruz. Ama futbol bu, fakat futbol böyle de olsa, gereğini yapmak lazım. Ona göre gereğini yapmaya gayret gösteriyoruz."
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi