Eskişehir Şehir Hastanesi yıl sonunda açılacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Şehir Hastanesi yıl sonunda açılacak
A
a

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, yapımları devam eden Şehir ve Yunus Emre Devlet Hastaneleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
71 Evler Mahallesinde yapımı devam eden Şehir Hastanesi şantiyesinde gerçekleşen toplantıya, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tunga Barçın, hastanenin yapımını üstlenen firmanın yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Milletvekili Emine Nur Günay, Şehir Hastanesinin tamamlanmasını dört gözle beklediklerini, tamamlandıktan sonra hem Eskişehir hem de bölge için çok önemli bir kazanım olacağını söyledi. Eskişehir ile ilgili çok güzel proje ve hedeflerinin olduklarını belirten Günay, “Eskişehir sağlık üssü olma yolunda adımlar atarken bir yandan da sağlık hizmetini ilçelerimize kadar götürmeyi hedefliyoruz. Yunus Emre Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girecektir. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tunga Barçın da, ilk şehir hastanesinin Yozgat’ta, ikincisi Mersin’de, üçüncüsü de Isparta’da açıldığını, şuanda da Eskişehir dahil 33 ilde şehir hastanesi yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Üniversite yıllarında, İsveç’te Avrupanın 700 yataklı en büyük hastanesi yapıldığında, 'keşke biz de de olsa' dediklerini anlatan Barçın, “Şimdi Eskişehir’de 1081 yataklı, Sancaktepe’de 4 bin 100 yataklı Avrupa’nın hatta dünyanın en büyük hastanesinde kavuştu. Sağlıkla ilgili çok büyük çalışmalar yapılıyor. Eskişehir’deki şehir hastanesi de 2017 yılının sonunda tamamlanmış olacak” ifadelerin kullandı.

2003 yılında sağlıkta ilk çalışmalar başladığında ve 2023 hedefleri ortaya koyulduğunda ilkel denilebilecek tanımlarımız vardı ama şuan sağlıkta çok büyük başarılar ortaya çıktığını dile getiren Barçın şunları söyledi;
“2023 hedefleri ortaya konduğundan tanımlarımız çok ilkeldi. Anne, bebek ölüm hızlarını azaltalım, artık herkesin bir sağlık sigortası olsun, herkes sağlık alanında hekime, ilaca ulaşabilir olsun gibi önemli ama ilkel bir takım tabloları nasıl düzeltebiliriz diye yola çıkmıştık. Belli hedefler ortaya koyduktan sonra hızlı bir şekilde ilerlemeler meydana geldi. 2023 hedefleri nitelikli sağlık hizmetleri hedefleri ortaya kondu. Aile hekimliğinin kurulması, evde sağlık bakım hizmetleri, sigortaların birleştirilmesi gibi tablolar ortaya çıktı ve gerçekleşti. Ondan sonra daha farklı hedefler ortaya koyduk mesela, hastalar hastaneye geldiklerinde sıra da beklemesin, internet üzerinden ve telefonla randevu sistemi ortaya çıktı. Hayaller bu sefer daha da büyüdü, dedik ki biz sağlık hizmeti sunuyoruz ama otel konforunda, tek kişilik odalarda hizmet sunabilir miyiz diye bir rüya başladı, bu da gerçek oldu. Şuan da şehir hastaneleriyle beraber çok ciddi dönüşümü de beraberinde getirdi.”

Barçın konuşmasının ardından, Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Sunumdan sonra, Genel Sekreter Barçın, Milletvekili Emine Nur Günay ve firma yetkilileri hastane inşaatını gezdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ebru elieyi 17 Ocak 2018 10:57

Tıbbı sekreter çivisi alicakmısın.?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi