Eskişehir'in eski milletvekilinden flaş "Galatasaray" kararı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in eski milletvekilinden flaş "Galatasaray" kararı!
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi'nden TBMM 24. Dönem Eskişehir milletvekili olan Süheyl Batum Galatasaray başkanlığına aday oldu.

Sütiş Eskişehir
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, 23 Mayıs’ta seçime gidecek. Gerçekleşecek kongrede 12 Haziran 2011 de yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde, CHP  Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı olarak milletvekili seçilen Prof. Dr. Süheyl Batum’un da aday olduğu açıklandı.

Süheyl Batum kimdir?

Türk hukuk profesörü ve siyasetçi Bedii Süheyl Batum, 6 Mayıs 1955 tarihinde doğdu. CHP’den TBMM 24. Dönem Eskişehir milletvekili'dir. Batum, İstanbul Üniversitesi'nde, Galatasaray Üniversitesi'nde, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, Marmara Üniversitesi'nde ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde ve Okan Üniversitesi'nde Anayasa Hukuku dersi verdi. 2003 yılından beri köşe yazarlığı yaptığı Vatan Gazetesi'nden, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'ndeki görevi nedeniyle 27 Mayıs 2010 tarihinde ayrıldı. 29 Mayıs 2010 tarihli Parti Meclisi'nde CHP Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) seçildi. 3 Kasım 2010 tarihinde yürürlükte bulunan tüzük uyarınca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Önder Sav'dan boşalan Genel Sekreterlik makamına getirildi. 18 Aralık 2010'daki Cumhuriyet Halk Partisi 15. Olağanüstü Kurultayı'nda 1089 oyla yeniden Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 25 Aralık 2010'da toplanan Parti Meclisi kararıyla Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi. 12 Haziran 2011 de yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde, CHP Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı olarak seçilerek TBMM'ye girmiştir.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi