Eskişehir'de yükselen yeni ses: Oylarını artıracaklar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yükselen yeni ses: Oylarını artıracaklar!
A
a

Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, ES TV’de canlı yayınlanan Soruyoruz programında, Gazeteciler Tarkan Demir ve Murat Taşkın’ın sorularını yanıtladı.

Sütiş Eskişehir
Seçim döneminde kamu bütçesinin israf edildiğini söyleyen Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, “Yeniden Refah Partisi olarak 5 yıl önce kurulmuş bir partiyiz. Fakat bizim kökümüz 1969 yılında rahmetli Erbakan Hocamızın milli nizam partisi ile başlamıştır. Biz önce ahlak ve maneviyat diyerek yola çıkan bir siyasi partiyiz. Bu seçimlerde de sloganımız mottomuz ahlaklı belediyecilik dedik. Ve neler yapılması gerektiğini de kamuoyuyla paylaştık. Biz iki güçlü parti ile yarıştık. Bir tarafta hükümetin gücü, diğer tarafta ise Eskişehir bazında belediyelerin gücü ve imkanları karşısında biz devletten bir seçim yardımı almadan kendi olanak ve bütçelerimizle bu seçimi sürdürdük. Bu seçimde seçmenimizi adeta karpuz gibi ikiye böldüler. Anketlerde olsun medya tanıtımda olsun. Sokağa çıktığımızda gördüğümüz afiş ve pankartla, billboardlarla adeta yarışa girdiler. Ben fiyatları bildiğim için harcanan paranın israfının ne kadar devasa olduğunu ben bu seçimlerde gördüm. Ben daha önce bu kadar insanların parasını çarçur edildiği bir seçim görmedim. Biz israfa karşıyız. Tüm o asılan afişler çöp oldu. 100 milyonlarca liralardan bahsediyoruz. Emeklilerimizin 10 bin liraya mahkûm edildiği bir ülkede ve şehrimizde gerçekten çok devasa paralar harcandı. Bu paralar kamunun paraları” ifadelerini kullandı.

“OYUNU ARTIRAN TEK PARTİYİZ”

Eskişehir'de oyunu arttıran tek partinin Yeniden Refah Partisi olduğunun belirten Mandacı, “Halkımız bir arayış içerisindeydi ve bir alternatif arıyordu. Muhafazakâr bir seçmenimiz var. Ancak sol cenahtan da oy aldık. Çünkü gerçek solcu anti emperyalisttir. Bugün sahaya çıktığımızda herkes Erbakan haklıymış diyor. Eskişehir'deki adaylarımız diğer adaylarla kıyaslanmayacak kadar bilgi birikimi vardı. Sayın Valim Kadir Çalışıcı 6 yıl şehrimize hizmet etmiş ve valilikle alakalı olmayan konularda bile halkın karşısına çıkmış. Egoları olmayan mütevazi bir adayımızdı. Tacettin Bey de öyle. En kaliteli adayları biz Eskişehir'de koyduk. Hepsi birbirinden kıymetli adaylardı” diye konuştu.

“BİZİ VAZGEÇİRMEK İSTEDİLER”

Parti olarak çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Mandacı, “Biz partide her hafta toplantı yaparız. Daha seçimlere 4 yıl var ve biz hızla çalışıyoruz. Erken seçim olacak gibi bir görüntü var. Bize hem Eskişehir'de hem Türkiye'de neler teklif ettiler aday çıkarmamamız için. Adaylarımızı sıkıştırdılar, çıkmayın etmeyin dediler. Vazgeçirmeye çalıştılar. Diğer kanat da sizi destekleyelim öbür tarafa kaybettirmek için dediler. Biz kendi imkanlarımız el verdiğince siyasetimizi yaparız. Biz, bize gelen insanları asla dışlamayız. Ama yanlış işlerine gördüğümüz zamanda içimizde barındırmayız” dedi.

ADİL ŞEKİLDE YARIŞAMADIK

Cemaat ve tarikatları partinin aleyhine konuşturduklarını dile getiren Mandacı, “Falan partiye oy vermek caiz refah partisine oy vermek caiz değil dediler. Bu nasıl bir anlayış, sen kimsin? Seçmeni bu şekilde algılarla seçmeni bir tarafı yığma politikası uyguladılar. Bir siyasi parti yarışa katılmış sen onun ayaklarına franga vurmuşsun gözlerini bağlamışsın haydi koş diyorsun. Biz bu şekilde bu oyları aldık. Bütün cemaatleri aynı kefeye koymuyorum. İçlerinde samimi olup bize oy verenler var. Ama bu takım tarikatlar İslam'ın doğru anlaşılmasının önündeki barikattır. Biz adil bir şekilde yarışamadık. Hem bütçe hem medya ambargosu” diye konuştu.

OYUMUZU DAHA DA ARTIRACAĞIZ

Parti olarak oylarını artıracaklarının altını çizen Mandacı, “Biz partimizi kurarken önce teşkilatlandık. Bunun sonucunu da bu seçimlerde gördük. Şimdi inşallah devletleşeceğiz. O makam için önce adam yetiştireceksin. Önümüzdeki seçimlerde oyumuzu daha da arttıracağız. Halkımız rahat olsun. Biz bize verilen sözlerin tutulmadığını gördük ve belediye seçimlerinde ittifaka girmedik. Bundan sonraki ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Başkanınız Fatih Erbakan, cumhurbaşkanı adayı olacak ve inşallah onu o makamda göreceğiz” ifadelerini kullandı.

AHLAKLI BİR NESİL YETİŞTİRMELİYİZ

Ahlak ve maneviyatın önemine dikkat çeken Mandacı, “Çok güzel bir mühendis, doktor, yazılımcı yetiştirmiş olabilirsiniz eğer buna ahlak ve maneviyatı vermezseniz bu ne yapar? Banka hesaplarına girer milletin parasını kendi üzerine geçirir. Eğer ki sen evladına elif be te'yi öğretmezsen elin Johnny’si gelir LGBT'yi öğretir. Bizim mutlaka inançlı ve ahlaklı evlatlarımızı yetiştirmemiz gerekir. Hocalarımız kendi alanlarında bu iş yapacaklar. Bizim işimize karışmayacaklar. Siyaset ilmi bizde” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : MUHABİR - TUĞÇE KAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi