ESKİŞEHİR'DE RAMAZAN HAZIRLIKLARI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESKİŞEHİR'DE RAMAZAN HAZIRLIKLARI
A
a

Ramazan ayına sayılı günler kala Eskişehir esnafı hazırlıklarına hız kazandırdı.

Sütiş Eskişehir
Geçen yıl çeşitli nedenlerden dolayı satışlarının sönük olduğu belirten şehir esnafı, bu yılki kutsal aydan ümitli olduklarını ifade etti. 
Çeşitli iş kollarında hizmet veren şehir esnafı, bereket ve rahmet ayı olarak da tabir edilen 11 ayın sultanı Ramazan ayı için hazırlanıyor. Özellikle pastane, fırın ve helva sektörü çalışanları, geleneksel Ramazan ürünlerinin satışı için çeşitli planlamalar yaparken, bu seneki fiyatlar hakkında da bilgi verdi.

“HURMAYA TALEP HER GEÇEN YIL DÜŞÜYOR”
İftar sofralarının vazgeçilmezi hurmaların, bu Ramazan ayında da fiyat olarak aynı seyirde devam edeceğini belirtiliyor. İki Eylül Caddesi üzerinde bulunan bir helva dükkanında hurma satışına başlayan iş yeri sorumlusu Mehmet Uzungel, “Bu yılki hurma fiyatlarıyla geçen yılki hurma fiyatları arasında çok fazla bir değişiklik yok. Hurma fiyatlarımız çeşit ve özelliğine göre 5 ile 80 lira arasında değişiyor. Bu yıl yine Acve dediğimiz hurmanın kilosu 80 lira bir değişiklik olmadı. Ancak hurmaya talep her geçen yıl düşüyor, ya yeni gelen nesil hurmayı bilmiyor, ya da eski neslimiz şimdiki neslimize hurmayı tanıtmıyor. Her geçen yıl bir önceki yıla oranlar yüzde 10 daha az insan geliyor. Aslında dünyanın en iyi protein ve mineral içeren meyvesi hurmadır. Hiçbir şey yemeyeceksin hurma yiyeceksin. Eskilerin dediği gibi, ‘Hurma ile oruç tut’” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARIN ALIM GÜCÜNE GÖRE FİYATLARI AYNI TUTMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
Ertuğrul Bey Sokak üzerinde bulunan pasta ve simit dükkanı sorumlusu Eren Göker ise, Ramazan ayı ile ilgili tatlı çeşit ve fiyatları hakkında bilgi vererek, “Geçen yıl olduğu gibi yine bu yıl da tatlı çeşitlerimizle vatandaşların karşısına başlayacağız. Güllaç, ekmek kadayıfı, kazandibi, şekerpare gibi geleneksel tatlılarımızın yapımları olacak, bununla birlikte farklı tatlı çeşitlerimizi de insanlara sunacağız. Geçen yıla oranla bu yıl da fiyatlarımız aynı ölçüde seyir edecek, 1 kilo güllaç tatlısının fiyatı 20 lira bunu değiştirmeden, insanların alım gücüne göre fiyatları aynı tutmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“BAKKALI, KASABI, MANAVI RAMAZAN PİDESİ SATTI”
Ayrıca iftar sofralarının olmazsa olmazı olan Ramazan pidesine bu yıl zam beklediklerini söyleyen ekmek ustası Meftun Kürkçü, yaptıkları hazırlıkları anlatarak, geçen yılki Ramazan-ı Şerif'te birçok esnafın pide sattığını vurguladı. Kürkçü, “Ramazan ayı için susam, yumurta gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz, bununla birlikte temizliğimizi de bu hafta yapmaya başlayacağız ve Ramazan’a inşallah hazır olacağız. Geçen Ramazan yumurtalı pide 1,50 liraydı, bu yıl 1,75 lira olarak bekliyoruz. Ancak bu fiyatın altı da üstü de olur buna odalar karar verecek. Geçen Ramazan ayı umduğumuzu bulamadık. Bakkalı, kasabı, manavı Ramazan pidesi sattı. O yüzden biz fırıncılar olarak umduğumuzu bulamadık. Hem fiyat düşüktü hem de yeterli satışımız olmadı. Her esnaf kendi işini yapsın, herkes kendi işini yaparsa iş olur. Bizim işlerimizin kesilmemesi adına Büyükşehir Belediyesinin denetim yapması gerekiyor” dedi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi