ESKİŞEHİR'DE OPERA VE BALE GÜNLERİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESKİŞEHİR'DE OPERA VE BALE GÜNLERİ
A
a

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın işbirliğiyle ilki 2011 yılında başlatılan “Eskişehir Opera ve Bale Günleri” bu yıl, altıncısı ile yine sanatseverlerle birlikte.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 2016 sanat sezonu içinde seyirci tarafından beğeni ile takip edilen ve temsillerini kapalı gişe oynayan opera ve bale eserlerini 3- 13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Eskişehir’de sahneleyecek.

6. Eskişehir Opera ve Bale Günleri’nin açılışı, 3 Mayıs 2016 Salı akşamı, Atatürk Kültür ve Sanat Kongre Merkezi’nde, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen, Yekta Kara’nın sahneye koyduğu, Guiseppe Verdi’nin “Rigoletto” operası ile olacak.

İki bale eseri ile seyircinin karşısına çıkacak 6. Eskişehir Opera ve Bale Günleri; 6 Mayıs Cuma akşamı Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konacak, Nevit Kodallı’nın bestesi, Oytun Turfanda’nın koreografisi olan “Hurrem Sultan” balesi ile 10 Mayıs Salı akşamı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Yekta Kara’nın sahneye koyduğu, Gioacchio Rossini’nin bestelediği “Külkedisi” operası ile devam edecek.

Etkinliğin kapanışı 13 Mayıs Cuma akşamı, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek, müzikleri Çaykovski’ye ait, Yaroslav İvanenko’nun koreografisi ile Yevgeni Onyegin balesi ile olacak.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi