ESKİŞEHİR'DE LATİN RÜZGARLARI ESTİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESKİŞEHİR'DE LATİN RÜZGARLARI ESTİ
A
a

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası; Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Venezuella Bolivar Büyükelçiliği’nin ortaklaşa düzenlediği Venezuellalı yan flüt virtiözü Huascar Barradas ve Quartetti konserinde sahne aldı. 

Sütiş Eskişehir
Venezuella Bolivar Büyükelçisi Jose Gregorio, eşi Sara Elena Flores Vargas, Kolombiya Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto, Venezuella Başkonsolosu Tatiana Zapata, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın izlediği konser Latin rüzgarını Eskişehir’e taşıdı. Konser öncesi konuşan Venezuelle Bolivar Büyükelçisi Jose Gregorio Brocho Reyes “Bu akşam sizle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Belediye başkanlarımız göreve geldiğimden beri kardeşim, dostum haline geldi. Bugün Venezuella’nın 4 Temmuz olan 205’inci bağımsızlık gününü erken kutluyoruz. Ülkemiz son dönemde ülke içi ve dışı birçok muhalif saldırıya uğramakta. Bugün burada sizlerle bağımsızlığımız ve özgürlüğümüzü kutluyoruz. Bağımsızlığımızı tehdit eden medya savaşı karşında başımız dik direnmeye devam ediyoruz. Komutan Chavez’in savaşçı ve neşe dolu ruhu her zaman bizlere eşlik ediyor. Chavez yaşıyor, devrim devam ediyor” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Her zaman olduğu gibi bu gecede çok büyük mutluluk yaşıyoruz. Yıllardır takip ettiğim Venezuella’nın El Sistema projesinin sonuçlarını almaya başlıyoruz. Bu yeni bir başlangıç. Gelecekte El Sistema’nın ülkemize gelerek, bizlerlerin Venezuellaya giderek birlikte müzik yapma kararı aldık. Bugün bu projenin ilk adımı olan Huascar Barradas ve Quartet çok güzel bir iş çıkarttılar. Bundan sonra iyi bir çalışma ile çocuklarımız ne noktaya gelecek siz düşünün. Chavezler, Atatürkler ölmez devrim devam eder” şeklinde konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de “Eskişehir olarak birçok alanda kardeş şehir ilişkilerimiz var. Asya’da ve Avrupa’da olan şehirlerin yanında şimdi hedef Latin Amerika ülkeleri. Bu ülkelerden ilk Küba olan ile ilişkileri sevgili Dt. Ahmet Ataç başardı. Küba’da bulunan iki Atatürk büstünden birini oraya götüren Ahmet Ataç’tır. Bundan sonra Venezuella’dan bir kardeş şehrimiz devreye girecek daha sonra Kolombiya ile ilişkilerimiz gelişecek. Önümüzdeki sezon ile Kolombiyalı sanatçılarda kentimize gelecek. Bundan sonra çok sıkı ilişkiler içinde olacağız. Bizleri bağlayan bir tarihi çizgide var. 94 yıl önce mazlum ülkeler arasında bağımsızlık savaşını ilk başlatan ülke olarak ülkemizin ve Atatürk’ün bağımsızlık lideri olarak diğer ülkelere ışık tuttuğunu biliyoruz. Venezuella ve Kolombiya, bağımsızlıkları için savaşmış iki ülkenin halkıdır. Buradan bağımsızlık yıldönümlerini kutluyorum” diye belirtti.

Huascar Barradas ve Quartetti’nin muhteşem sahne performansı sonrası son parça olarak seyirciler bir sürpriz ile karşılaştı. Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası sahneye çıkarak Barradas ile “Katibim” parçasını çaldı. Barradas “Şu an çok tarihi bir an yaşayacağız” diyerek sahneye davet ettiği çocuklar için şunları söyledi, “Dün çok eşiz ve büyülü bir deneyim yaşadık. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Orkestrası ile kısa çalışmalar yaptık. Gerçekten inanılmaz anlar paylaştık. Venezuella’nın El Sistema modelini takip ediyorlar ve çok güzel işler çıkarıyorlar. Biz Türklerle beraber geleceğe aşkın, barışın ordusunu inşa ediyoruz. Düşünsenize insanların gönüllerini kemanla, çello ile fethediyoruz. İnsanlar incinecekse varsınlar ritim sazların güzel vuruşları ile incinsinler”
Konser sonunda çocuklar ve Huascar Barradas ayakta alkışlandı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi