Eskişehir'de eşya alacaklar dikkat: En ucuz yolu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de eşya alacaklar dikkat: En ucuz yolu...
A
a

Artan fiyatlar, pek çok kişiyi ihtiyaçlarını karşılamak için daha uygun fiyatlı alternatifler aramaya yöneltti. Bu durum, genellikle öğrenci ve bekarların tercih ettiği ikinci el eşya piyasasında da hareketlilik yarattı. Spotçular, ikinci el fiyatlarının bin TL'den başlayıp 10 bin liraya kadar çıkabildiğini söylüyor.

Sütiş Eskişehir
Genelde öğrenci veya tek başına yaşayanların tercihi olan ikinci el eşyalar, piyasada artan fiyatlardan dolayı ailelerin de tercihi olmaya başladı. Beyaz eşyadan mobilyaya pek çok alternatif barındıran spotçular ise ikinci el piyasasının oldukça hareketli olduğunu ifade ediyor. 8 yıldır spotçuluk yapan Mahir Can Arslan, ikinci el fiyatlarının bin TL'den başlayarak 10 bin liraya kadar arttığını belirtti.

"HERKES BÜTÇESİNE UYGUN ALIŞVERİŞ YAPIYOR"

Piyasadaki fiyat artışının ikinci el piyasasını hareketlendirdiğini belirten Arslan, "Her şeyin fiyatı arttığı için ikinci el piyasası şu an oldukça hareketli. Hem alımda hem de satımda müşteriler ikinci ele yöneliyorlar. Normalde sadece üniversite öğrencilerinin geldiği Eylül, Ekim aylarında daha çok satış yaparız, diğer aylar daha durgun geçer. O aylarda hala satışlarımız daha fazla oluyor ama artık piyasadan kaynaklı 12 ay boyunca alım satım yapıyoruz. Öğrenci de geliyor, aile de geliyor. Tabii öğrencinin alacağı eşya ile bir ailenin alacağı eşya aynı olmuyor ama herkes kendi bütçesine göre alışveriş yapıyor. Öğrenci daha uygun fiyatlıyı ararken aile biraz daha orta düzeyde, daha iyi ürünler arıyor" dedi.

"BEYAZ EŞYA 2 BİN TL'DEN BAŞLIYOR"

Fiyatları belirleyen etmenlerin maliyet ücretleri, alış fiyatı ve piyasa ortalaması olduğunu söyleyen Arslan şunları söyledi:
"Fiyatlar oldukça değişken. Mesela beyaz eşyalar 2 bin TL'den başlarken 10 bin TL'ye kadar artıyor. Koltuk takımlarının dip fiyatı bin lira. Fiyatlar ürünlerin kullanıldığı yıla göre değişiyor. Yeni veya bir iki yıl kullanılmış ürünler daha yüksek fiyatlara satılıyor. Vatandaşın da bize ikinci el eşya satışı artmış durumda. Biz üretimde yapıyoruz. Mağaza fiyatının 3 te 1 i fiyatına satış yaptığımız için vatandaş normal bir mağaza yerine bizi tercih ediyor."

 
Kaynak : MUHABİR - DUHAN BERK ÖTSUKARCI
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mert 21 Nisan 2024 17:35

Spotçu arkadaş lar kanepeki 100 e alıp 1000 e satıyorlar. Bunu da yazın ama...

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi