Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı
A
a

30 Ağustos Zafer Bayramı Eskişehir’de resmi törenle kutlandı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Büyük Taarruz’un 94’üncü yıldönümü kutlamaları Eskişehir’de saat 09.00’da Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başladı. Törene, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Garnizon Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, siyasi partilerin milletvekilleri ve il başkanları çok sayıda vatandaş katıldı.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Vilayet Meydanında gerçekleşen törenin ardından Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla ilgili gelen tebrikleri valilik makamında kabul etti.

Ardından Atatürk Bulvarındaki programa geçildi. 

"Ya İstiklal, Ya Ölüm"
Atatürk Bulvarında ki tören programında konuşan Hava Yüzbaşı Kazım Altaş, 30 Ağustos Zaferinin kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin son halkası olduğuna değindi. Zaferin, bağımsızlık mücadelesinin neticesi olduğunu söyleyen Özkaya, "Yüce Türk ulusunun edebi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verdiği kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin son halkası olan büyük zaferin, 94’üncü yıl dönümünün kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Ulu Önder Atatürk'ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularıyla anıyoruz. Türk tarihine altın harflerle yazılan, 30 Ağustos zaferi tarihin her döneminde hür yaşamış olan Türk milletinin ülkesini parçalamak ve kendisini esaret altına almak isteyenlere karşı milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde ordusu ile omuz omuza, 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesinin neticesidir. Bu zafer, içinde bulunulan tüm olumsuzluklara rağmen Türk milletinin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü vesilesi ile bu güzel vatanı bize emanet eden başta büyük önderimiz Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından bir öğrencinin de şiir okumasıyla tören, geçiş konvoyunun protokolü ve halkı selamlaması ile son buldu.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi