ESKİŞEHİR'DE 1 MAYIS COŞKUSU

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESKİŞEHİR'DE 1 MAYIS COŞKUSU
A
a

Eskişehir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Sıhhiye Meydanı’nda coşkuyla kutlandı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
            Numan Kurtulmuş Eskişehir'de
KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Odası’nın tertip ettiği etkinlik kapsamında Sakarya Caddesi'nde toplanan sendika ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, ellerindeki pankart, döviz ve afişlerle sloganlar atarak Sıhhiye Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında milletvekilleri ile sendika temsilcileri grubun içerisinde kol kola yürüdü. Burada önceden hazırlanan platforma çıkan tertip komitesi işçilerin bayramını kutladı. Ardından çalınan marş ve şarkılara eşlik eden işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü coşkulu bir şekilde kutladı. Etkinliğe CHP Eskişehir milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, sendika ile sivil toplum örgütleri üyeleri ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Platformu adına DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı bir konuşma yaptı. 

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bin 518 polis alanlarda sıkı önlem aldı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı bomba imha uzmanları ve çevik kuvvete bağlı arama köpekleri, apartman aralarını ve çevreyi titizlikle aradı. Büyük bir coşkuyla kutlanan 1 Mayıs, olaysız şekilde sona erdi.



YILMAZ BÜYÜKERŞEN VE KAZIM KURT'TA İŞÇİLERLE BİRLİKTE
​Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle düzenlenen etkinliklerde işçileri yalnız bırakmadı.

TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin Odunpazarı Meydanı'nda düzenlediği mitingin yürüyüşüne katılan Başkan Kurt, Belediye-İş üyesi işçilerle birlikte yürüdü. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu, Eskişehir Tabip Odası ve siyasi partilerin Sıhhiye Meydanı’nda düzenlediği 1 Mayıs Mitingi’ne de katılan Başkan Kurt, burada da işçi ve emekçilerle bir araya geldi.



DEDEKTÖR KÖPEKLER İŞ BAŞINDA

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü'nde görevde olan dedektör köpeklerin görüntülerini paylaştı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde son zamanlarda yaşanan üzücü olaylara karşı en üst düzeyde önlemler alındığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olarak bu önemli günde vatandaşlarımızın kutlama etkinliklerini şehrimize yakışır bir şekilde coşku ve huzur içerisinde, can ve mal güvenlikleri açısından da emniyet içerisinde kutlamaları bakımından, ayrıca son zamanlarda ülkemizin bazı bölgelerinde yaşanan üzücü olayların ilimizde yaşanmaması açısından tüm birimlerimiz ve özellikle bomba imha uzmanlarımız ve dedektör köpeklerimiz kullanılarak halkın yoğun olduğu ve kutlama etkinliklerinin yapılacağı bölgelerde hassas bir şekilde aramalar gerçekleştirilmiş, kutlama etkinlikleri süresince de en üst seviyede önlemler alınmıştır. Şehrimizde 1 Mayıs kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere yaklaşık 2500 vatandaşımız katılmış olup, etkinlikler herhangi bir olay yaşanmadan neticelenmiştir.”
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi