Eskişehir Basket 94 - Afyon Belediyespor 77

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Basket 94 - Afyon Belediyespor 77
A
a

Eskişehir Basket, Federasyon Kupası C Grubu üçüncü karşılaşmasında, grubun favorilerinden birisi olarak gösterilen Afyon Belediye’yi 3. periyotta oynadığı harika oyunla mağlup etti.

Sütiş Eskişehir
Federasyon Kupası C Grubu üçüncü karşılaşmasında Afyon Belediye ile karşı karşıya gelen Eskişehir Basket, karşılamadan 94-77‘lik skorla galip ayrıldı. Eskişehir ekibi karşılaşmaya sakatlıkları sebebiyle oynayamayan Josh Duncan ve Cemal Nalga’nın yokluğunda, Sean Marshall, Evren Büker, Murat Göktaş, Cihan Mumcuoğulları ve Yunus Emre Sonsırma ilk beşiyle başladı.
 
Karşılaşmaya skor üstünlüğüyle başlayan ve ilk 10 dakikalık bölümde bu üstünlüğünü elinde tutmayı başaran Eskişehir Basket’te Murat Göktaş ve Buğrahan Tuncer etkili olan isimlerdi. Afyon Belediye tecrübeli oyuncuları Serkan Menteşe liderliğinde reaksiyon göstermeye çalışsa da ilk periyot, siyah kırmızılı ekibin 29-20 üstünlüğüyle sonuçlandı.
 
9 sayılık üstünlükle girdiği 2. periyotta, hücumda Josh Duncan ve Cemal Nalga’nın eksikliğini hisseden Eskişehir Basket, farkı bir ara 11 sayıya çıkarsa da bu farkı korumayı başaramadı. Evren Büker ve Efekan Coşar’ın etkili dış atışlarıyla ayakta kalmaya çalışan Eskişehir Basket’e yabancı oyuncuları Miha Zupan’ın skorer oyunuyla karşılık veren Afyon Belediye, devre arasına 45-44’lük skorla, sadece 1 fark ile geride gitmeyi başardı.
 
Başa baş giden ilk yarının ardından 3. periyotta ise Eskişehir Basket fırtınası esmeye başladı.  Murat Göktaş önderliğinde Sean Marshall, Buğrahan Tuncer ve Yunus Sonsırma ile rakip potayı abluka altına alan Eskişehir Basket, 3. periyodu 30-8’lik skorla önde geçerek skoru 75-52’ye getirdi. Son periyotta tempoyu düşürmeyi amaçlayan Eskişehir ekibi hücum sürelerini sonuna kadar kullanarak akıllı hücum etti ve rakibini 94-77 mağlup etti. Maçtaki skor dağılımı ise şu şekilde oluştu: Murat Göktaş 23, Buğrahan Tuncer 14, Sean Marshall 18, Gökhan Yazıcıoğlu 11, Evren Büker 6, Efekan 9, Yunus 10.
 
Bu sonucun ardında Federasyon Kupası C Grubu ilk maçında Bursaspor Durmazlar’a kaybettikten sırasıyla Türk Telekom, Düzce Belediye ve Afyon Belediye’yi yenmeyi başaran Eskişehir Basket, 3 galibiyet ve sayı averajıyla liderliğe yükseldi. Eskişehir Basket, gruptaki son maçında bugün 18.30’da oynanacak olan karşılaşmada Petkim Spor’u mağlup eder, Bursaspor Durmazlar da Afyon Belediye’ye kaybederse Eskişehir ekibi, grubu lider olarak tamamlayacak. Eğer diğer maçı Bursaspor Durmazlar kazanmayı başarırsa siyah-kırmızılı takım Petkimspor’u yendiği takdirde, 2. olup final grubuna yükselmeyi başaracak.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi