Dev adamlardan gözdağı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dev adamlardan gözdağı
A
a

1. Li g ’de mücadele edecek Eskişehir Basket, sezon öncesinde katıldığı Federasyon Kupası karşılaşmalarında oynadığı 5 maçta 4 galibiyet alarak grubunda ikinci sırada yer aldı ve lige hazır olduğunu gösterdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye Basketbol Federasyonu 1. Ligi’nde mücadele edecek olan Eskişehir Basket, sezon öncesinde katılıdığı Federasyon Kupası karşılaşmalarında oynadığı 5 karşılaşmada 4 galibiyet alarak grubunda 2. sırada yer aldı ve lige hazır olduğunu gösterdi.

Son 8’e kaldık
Eskişehir Basket’in yer aldığı C Grubunda Bursaspor Durmazlar lider olarak 2. tura yükselirken, temsilcimiz, 2. sırada yer alarak doğrudan üst tura çıktı. C Grubu’nu 3. sırada bitiren Afyon Belediye ise en iyi 3. kontenjanından üst tura kalmayı başardı. A Grubu’ndan 1. sırada yer alan Samsun BŞB. Anakent, 2. olarak Gelişim Koleji ve yine en iyi 3.’lük kontenjanından Bandırma Kırmızı üst tura çıkmayı başaran takımlar oldu. B grubundan ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi  lider olarak, İstanbulspor Beylikdüzü de 2. sırada yer alarak üst tura çıkmayı başardı.

Üçlükler hayat verdi
Eskişehir Basket Federasyon Kupası C Grubu’nda çıktığı ilk karşılaşmada Bursaspor Durmazlar’a sadece 2 sayı farkla, 77-75 mağlup oldu. Maçın son saniyesine kadar heyecan devam ederken Eskişehir Basket, yeni sezon öncesinde bölüm bölüm olsa da iyi sinyaller verdi. Bütün tunuva boyunca olduğu gibi hücumda Cemal Nalga’nın eksikliği hissedildi. Koç Brad Greenberg’ün Bursaspor Durmazlar karşılaşmasının sonundaki sözleri ise karşılaşmayı özetler cinstendi. Maçtaki en büyük fark yaratan konu üç sayı yüzdesiydi. Rakibimiz çok iyi yüzdeyle şut soktu. Biz ise bu konuda istediğimizi yapamadık.”

100 sayı barajı aşıldı
Bursaspor Durmazlar mağlubiyetinin ardından 2. Karşılaşmada, üst ligden geçen sezon düşmüş Türk Telekom karşısında Eskişehir Basket’in neler yapoacağı merak konusuydu. Eskişehir temislcisi bu maçta harika bir performans ortaya koyarak doğacak soru işaretlerinin önüne geçti. Evren Büker, Murat Göktaş, Yunus Sonsırma, Josh Duncan ve Sean Marshal ilk beşiyle başladığı maçta Eskişehir Basket’in maç sonunda skor tabelasında tam 108 sayı yazıyordu. Son periyodunda Kerem Gülmez, Özgün Önver ve Mehmet Alemdaroğlu gibi çok süre alamayan oyuncuların parkeye çıkma şansı yakaladığı maç, Eskişehir Basket için rahat bir galibiyet günüydü.

Ritim tutturduk
Turnuvanın 4. gününde 3. maçtaki rakip Düzce Belediye idi. Karşılaşmanın henüz başlangıcında Yunus Sonsırma ve Sean Marshall’ın etkili ve skorer oyunlarıyla rakibine üstünlük sağlayan Eskişehir Basket, karşılaşma boyunca rakibine üstünlük kurmayı başardı. Hızlı hücumlarla çabuk sayı bulmayı önemli hücum felsefelerinden biri haline getirmiş olan ekipte; bu maçta öne çıkan isimler Kerem Gülmez ve Gökhan Yazıcığlu oldu. 13 sayı farkla başladığı 3. periyotta oyunu soğutmayı başaran Eskişehir Basket, maçı koparacak farkı son saniyelere kadar yakalayamamış olsa da Murat Göktaş’ın skorer oyunuyla maçı kazanmasını bildi ve güven tazeledi.
 
Afyon’u farklı geçtik
Eskişehir Basket, üst üste kazandığı 2 karşılaşmanın ardından en kritik maça Afyon Belediye karşısında çıktı. Siyah kırmızılı takım, turnuva öncesinde ligin en önemli takımlarından birisi olarak gösterilen rakibine karşı 94-77’lik büyük bir zafer kazandı. Murat Göktaş’ın 23 sayı ile yıldızlaştığı karşılaşmada, Buğrahan Tuncer 14, Sean Marshall 18, Gökhan Yazıcıoğlu 11, Evren Büker 6, Efekan 9, Yunus 10 sayı kaydetti. Hücumdaki başarılı oyunun yanı sıra Eskişehir Basket, yaptığı sert savunma ile rakibinin 80 sayının altında tutmayı başararak basketbol otoritelerinden tam not aldı.

Eksiklere rağmen
Federasyon Kupası C Grubu son karşılaşmasında Petkim Spor ile karşı karşıya gelen Eskişehir Basket, karşılamadan 79-75‘lik skorla galip ayrıldı. Sakatlıkları bulunan Josh Duncan ve Cemal Nalga’nın eksikliğini hisseden ekip, karşılaşmaya, Sean Marshal, Evren Büker, Murat Göktaş, Cihan Mumcuoğulları, Yunus Emre Sonsırma ilk beşiyle başladı. Maçın yıldızı 29 dakika süre aldığı karşılaşmada 27 sayı, 5 ribaunt, 2 asist ve 1 top çalma ile oynayan Sean Marshall olurken Eskişehir Basket’in Maçtaki skor dağılımı şu şekilde oluştu; Yunus Sonsırma 10, Buğrahan Tuncer 8, Evren Büker 8, Murat Göktaş 13, Gökhan Yazıcıoğlu 11.

Marshall krallıkta ikinci
Federasyon Kupası'nda Muğla Ormanspor'dan Ricky Harris 23.2 ortalama ile sayı kralığında zirvede yer alırken Eskişehir Basket’in başarılı yabancı oyuncusu Sean Marshall, 22.4 sayı ortalaması ile 2. sırada yer aldı. Sean Marshall, Düzce Belediyesi, Petkim Spor ve Türk Telekom karşılaşmalarında maçın oyuncusu olmayı başardı. Eskişehir Basket’in Afyon Belediyesi ile oynadığı karşılaşmada maçın en iyi oyuncusu oldu. Marshall ve Murat’ın gösterdiği bu performanslar turnuvaya damga vurdu.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi