ÇİZGİ KAHRAMANLAR KÜTAHYA CADDELERİNDE

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ÇİZGİ KAHRAMANLAR KÜTAHYA CADDELERİNDE
A
a

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Çizgi Film Festivali", kent merkezinde çizgi film karakterlerinin kostümlerini giyen öğrencilerin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Sütiş Eskişehir
Fakültenin Görsel İletişim Tasarım Bölümü Çizgi Film ve Animasyon Ana Sanat Dalı’ndan yaklaşık 60 öğrenci, Cumhuriyet Caddesi'nde kortej oluşturdu. Çizgi film karakterlerinin kostümlerini giyen öğrencilerin yürüyüşü vatandaşlardan ilgi gördü. Fakültenin Çizgi Film ve Animasyon Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin 10'uncusunu düzenlemekten gurur duyduklarını söyledi. Festivalin ilk kez 2007 yılında yapıldığını hatırlatan Mercin, şöyle konuştu:

"Bu festival bizim için çok önemli. Her ne kadar akademik kadromuzun katkıları olsa da öğrencilerimizin katkısı çok büyük. Öğrencilerimiz festivali çok benimsediler. Bunu yapmak için en üst düzeyde emek sarf ediyorlar. Kendi imkanları ile kostümler hazırlıyorlar. Öğrencilerimiz festival dolayısıyla hazırladıkları çizgi filmleri sektörün temsilcileri ile paylaşma imkanı buluyorlar. Biz tüm bunları görünce çok mutlu oluyoruz." Uluslararası Çizgi Film/Animasyon Sempozyumu ve Sergisi’ne de yer verilecek etkinlikler, 6 Mayıs'ta sona erecek.
Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi