CİNSEL ORGANI VAR DİYE PARÇALADILAR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CİNSEL ORGANI VAR DİYE PARÇALADILAR
A
a

Türkiye’de müstehcenlik nedeniyle saldırıya uğrayan son ‘mağdur’ İzmir’deki ‘Müzisyen’ isimli heykel oldu. Cinsel organı gözüküyor diye parçalanan ahşap heykelin İspanyol heykeltıraşı Andrés “Sanata her saldırıda toplum, özgürlüğünün bir parçasını kaybeder” dedi.

Sütiş Eskişehir
İZMİR’de 4 yıldır metro istasyonlarında sergilenen 12 heykelden biri olan ‘Müzisyen’ son haftalarda çeşitli tartışmalara neden oldu. Elinde zurna olan çıplak ahşap heykel iki hafta önce cinsel organı gözüktüğü gerekçesiyle AK Parti Gençlik Kolları tarafından müstehcen bulunup protesto edildi. Çarşamba günü de bir grup tarafından heykelin belden aşağısı örtülüp üzerine kilit vuruldu. Son olarak önceki gün bir kişi heykeli balyozla parçaladı. Heykele yapılan son saldırının videosunu Facebook’ta paylaşan İspanyol heykeltıraş Amancio González Andrés eserinin incitmeye veya kışkırtmaya yönelik bir çalışma olmadığını dile getirerek şunları söyledi: 

‘AHLAK DEĞİL ÖZGÜRLÜK MESELESİ’
“Bir toplumun ahlak anlayışının o toplumun özgürlük anlayışıyla doğrudan ilintili olduğunu düşünüyorum. Eğer herhangi biri bir sanat eserini kendisine düşman olarak görüyorsa, bu sanat insanları düşünmeye ittiği ve dünyalarını zenginleştirdiği içindir. Sanata her saldırıda toplum, özgürlüğünün bir parçasını kaybeder. Ben bu saldırıyı ancak totaliter politik güç tarafından toplum üzerinde yaratılan korkunun bir yansıması olarak değerlendirebilirim.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi