Bu TOKATI hiç unutmayın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu TOKATI hiç unutmayın!
A
a

Göztepe-Eskişehirspor karşılaşmasında Türk futbolunun kara bir günü yaşandı.

Sütiş Eskişehir
Maçın hakemi Serkan Tokat, 90’ncı dakikada Meye’ye yapılan faulü es geçti, dönen topta Göztepe golü buldu. Teknik Direktör Alpay Özalan, golden sonra takımı sahadan çekti ve maç tatil edildi.
 
İyi başladık
TFF 1. Lig’in 8’inci haftasında Eskişehirspor dün Göztepe karşısında maça çok iyi başladı. 5’nci dakikada Bruno’nun şutunda kaleci Günay’dan seken topu Erkan tamamladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Baskısını sürdüren Es Es, 10’uncu dakikada Kamil’in ceza sahası içerisinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Semih, meşin yuvarlığı Günay’a nişanladı. 35’de defansın arkasına atılan topta Adis Jahovic kaleciyle karşı karşıya kaldı ve dengeyi sağladı.
 
Hakem faciası
Maçın ikinci yarısında ise tam bir hakem faciası yaşandı. 90’ncı dakikada Ofoedu’nun pasında Meye topla buluştu. Yüzde yüzlük gol pozisyonunda Schwechlen’in arkadan yaptığı hamle sonucunda Meye yerde kaldı hakem Serkan Tokat oyunu devam ettirdi. Dönen topta Göztepe kullanılan köşe vuruşunda Jahovic’in golüyle 2-1 öne geçti. Meye’nin pozisyonuna itirazlarını sürdüren Eskişehirspor’da Teknik Direktör Alpay Özalan takımını sahadan çekti.
 
Sahadan çekildik
Soyunma odasına giren Es Es’li futbolcular 10 dakika maça çıkmadı. Serkan Tokat, Es Es’in sahaya çıkmaması üzerine soyunma odasına girdi. Daha sonra Siyah Kırmızılı futbolcular sahaya çıksa da hakem maçı tekrar başlatmak için yeşil sahaya dönmedi. Alınan karar sonucunda Göztepe-Eskişehirspor karşılaşması tatil edildi. Maç sonucun ne olacağına TFF bu hafta içinde karar verecek.
 
Başkan aradı, takımı çektim
Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, sahadan çekilme talimatını kulüp başkanı Halil Ünal’dan aldığını söyledi. Özalan, çıkış tünelinde polislerin oyuncuları copladığını da öne sürdü.
 
Olaylar patlak verdi
Özalan, maçın ardından yaptığı açıklamada “İki takımın oyuncularının emeğine yazık oldu. Saha içerisinde iki takımın oyuncuları son derce güzel mücadele etti. Sonucun böyle olmaması gerekiyordu. Kaçırdığımız penaltı var, ondan sonra Göztepe oyuna kendi ağırlığını koydu. Verilmeyen penaltımız var. Son dakika kırmızı kart var, kırmızı kart dönüşü gol yedik zaten. Olaylar ondan sonra patlak verdi” dedi.
 
“Güvenlik gerekçesiyle çekildik”
Kendisinin takımı sahadan çekme gibi bir yetkisinin olmadığını da söyleyen Özalan, şunları söyledi; “Başkan aradı ‘Takımı çek’ dedi. Sahaya birkaç seyirci atladı. Güvenlik nedeniyle takımı çektik. Maç iptal olsun gibi bir düşüncemiz yok. Zaten hakem bizi sahaya davet ettikten sonra sahaya çıktık. Bu sefer hakem kendisi gelmedi.”
 
“Polis oyuncularımı copladı”
“Polis arkadaşlar gerginliği sonlandırması gerekirken benim futbolcularıma copla vurdu. Bunlar kamerayla tespit edildi. Şu an başkanım ve futbolcularım savcılıkta suç duyurusunda bulunuyor. Benim devletimin polisi, benim oyuncularıma nasıl vurur? Çok net görmedim ama 4-5 oyuncumuz başkanımızla suç duyurusunda bulunmak üzere gittiler”
 
Peki, şimdi ne olacak
Maçın 90+2 dakikasında Teknik Direktör Alpay Özalan’ın takımı sahadan çekmesinin ardından herkesin kafasında “Peki, şimdi ne olacak sorusu” geldi. Talimatların, Es Es’i ağır cezaların beklediğini söylüyor.
 
Puan silinebilir
Teknik Direkt Alpay Özalan, oyuncularını sahadan çekmesinin ardından Eskişehirli futbolcuların yaklaşık 30 dakika sonra tekrar sahaya çıkmasına rağmen, hakem Serkan Tokat soyunma odasından çıkmadı ve maçı tatil etti. Bu yaşanan olay sonrası TFF'nin Futbol Disiplin Talimatı'nın 1. Fıkrasının (a) bendine göre Eskişehirspor'un 3 puanını sileceği ve müsabaka için yapılan tüm masrafların da kulüpten tahsil edeceği kaydedildi.
 
Can güvenliğimiz yoktu
Eskişehirspor Mali Asbaşkanı Ekrem Birsen maçın ardından açıklamalarda bulundu. Gazetemize konuşan Birsen, “Golden sonra maç güvenliğimiz yoktu. Ortalık çok fazla karıştı ve bizde can güvenliğimiz olmadığı için soyunma odasına girdik. TFF Temsilcisi daha sonra güvenliğin sağlandığını söyleyerek sahaya çıkmamızı söyledi. Bizde sahaya tekrar çıktık. Olaylar bundan ibaret” dedi.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esesli 24 Ekim 2016 22:57

Maç 90 dakikadır. (ve uzatmalar) Göztepe maçına baktığımızda Eskişehirspor'un üstün ve mücadeleci olduğu süre en fazla 30 dakikadır. Alpay ilk önce bunu futbolcularına öğretmeli ve kondisyon çalışmalarını yaptırmalıdır. Takım oyununu beceremiyoruz hala. Üst üste 5 pas yapamıyoruz. Bu sebeple doldur boşaltlarla gol arıyoruz. Bereket Semih şanslı gününde olduğundan galibiyetler aldık. Bu maç bizi içinde bulunduğumuz rüyadan uyandırdı. 3 puanımız silinecek, olabilir. Hakemler hata yapabilir ve yapacaktır da. Fakat biz yılmadan , sinirlenmeden mücadele etmeliyiz. Maçı veya maçları kaybedebiliriz, yeter ki mücadele azmimizi ve müsbet hırsımızı kaybetmeyelim. Hırsımızı sahada bitirip dışarıdaki tahriklere kapılmayalım.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi