BİLGİLERİ VERDİ 44 BİN 550 TL DOLANDIRILDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç BİLGİLERİ VERDİ 44 BİN 550 TL DOLANDIRILDI
A
a

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Eskişehir’de de dolandırıcılar onlarca vatandaşı kandırarak paralarını almaya devam ediyor. 

Sütiş Eskişehir
Türkiye genelinde yapılan onlarca uyarılara rağmen, vatandaşlar kendilerini arayıp ‘polis’, ‘savcı’, ‘emniyet müdürü’ gibi tanıtanlara inanmaya devam ediyor. Afiş ve billboardlara yazılan ‘polis sizden para ve kredi kartı bilgilerini istemez’ uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar, her geçen dolandırılmaya devam ediyor.

KART BİLGİLERİNİ VERDİ 44 BİN 550 TL DOLANDIRILDI
Edinilen bilgilere göre Kurtuluş mahallesi Vatan caddesi üzerinde bir dolandırıcılık olayı meydana geldi. Ahmet D. (26) isimli şahsı arayan dolandırıcılar, kendilerini bir bankanın güvenlik departmanından yetkili olarak tanıttı. Kendisini ‘Eylül’ olarak tanıtan dolandırıcılar şahsa, ‘hesabından para çekildi, kartı bloke edeceğiz’ dedi. Dolandırıcılara inan Ahmet D. kredi kartı bilgilerini verdi. Daha sonra hesabını kontrol eden, 44 bin 550 TL paranın Elektronik Para Transferi (EFT) yapıldığını anladı. Polis ekiplerine gidip durumu anlatan Ahmet D. şikayetçi oldu.

İLK ÖNCE KABUL ETMEDİ, 2’NCİ DE DOLANDIRILDI
Bir farklı dolandırıcılık olayı da Akarbaşı mahallesi Atatürk bulvarı üzerinde meydana geldi. Erol Ç. (46) isimli şahsı arayan dolandırıcı kendisini ‘Defne’ olarak tanıttı. Dolandırıcılar, daha önceden almadığı ve onay vermediği ‘asistanlık’ hizmeti hakkında konuşup, Erol Ç.’yi korkutarak, kredi kartından bir miktar para çekti. Hesaplarını kontrol eden şahıs, kredi kartından 375 TL paranın çekildiğini fark etti. Polis ekiplerini gidip durumu anlatan şahıs, şikayetçi oldu.

İNTERNETTEN KEDİ ALMAK İSTEYİNCE DOLANDIRILDI
Yenibağlar mahallesi Sevingil sokakta ise, internet üzerinden kedi almak isteyen Selin Berrin D. (21), Serdar K.'nın Ankara’dan verdiği ilanı beğendi. Serdar K. ile irtibata geçen şahıs, karşı tarafın hesabına kediler için 600 TL para yatırdı. Bir müddet bekledikten sonra kedilerin gelmediği anlayan şahıs, dolandırıldığını anladı. Polis ekiplerine giden şahıs durumu anlatarak şikayetçi oldu.
Polis ekipleri bütün olaylarla alakalı soruşturma başlattı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi