Ahmet Ataç 15 02 2024

BİLGİ ALAN İKNA OLUYOR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç BİLGİ ALAN İKNA OLUYOR
A
a

Kentsel dönüşüm konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı projeyi inceleyen vatandaşlar, kafalarındaki soru işaretlerine yanıt buluyor. Bilgilendirme öncesi kulaktan dolma bilgilere sahip vatandaşların pek çoğu, bilgilendirme sonrası düşüncelerini değiştiriyor.

Sütiş Eskişehir
Kaç paraya mal olacak? Maliyet hesabı ne kadar? Evimin değeri ne olacak? Üzerine kaç para ödeyeceğim? Rant konusunda endişelerim var? Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların kafalarında bu ve benzeri pek çok soru işareti bulunuyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi'nin eski nikâh dairesine açtığı Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi, vatandaşların kafalarındaki sorunlara yanıt buluyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirdiği ve 8 mahallede yapılacak olan kentsel dönüşüm için ofise gelen vatandaşlar, görevliler tarafından karşılanıyor ve sonrasında sorularına cevap aranıyor. Evlerinin yerini maket üzerinde bulmakta güçlük çekmeyen vatandaşlar, ardından görevlilerin yardımıyla dönüşümün detaylarını öğreniyor. Bazı vatandaşlar, "Projeye olumlu bakıyorum. Şu ana kadar bana anlatılanlardan anladığım, zarara uğramayacağız. Her şekilde projeyi destekliyorum. Yeter ki evim yenilensin" derken, bazıları ise "Bu çok büyük bir proje, dönüşüm uygulanır ve Eskişehir bu hale gelirse çok güzel olur ama ben çok zor olduğunu düşünüyorum. İnsanlar henüz süreçle ilgili net bir bilgi sahibi değil" ifadelerini kullanıyor.

Öte yandan bilgilendirme öncesi ve bilgilendirme sonrası vatandaşların düşünceleri farklılık gösteriyor. Örneğin ofise gelen ve bilgilendirme öncesi "Rant korkum var, kulağımıza bir şeyler geliyor. Evimin ve dükkânımın değeri kaybolacak. 200 metre yerim var. Bana en fazla 50 metre vereceklermiş" şeklinde konuşan bir vatandaş, bilgilendirme sonrası ise "Açıklamaları beni oldukça tatmin etti. Anlattıkları gibi gerçekleşirse bırakın zarar etmeyi, avantajlı olan biziz" ifadelerini kullandı.

Eski nikâh dairesinin bulunduğu Taşbaşı'nda mesai saatleri içinde hizmet veren ofise başvurmak isteyen vatandaşların nüfus cüzdanları ve tapu belgeleri ile gelmeleri yeterli oluyor.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi