BAKAN AVCI İFTAR PROGRAMINA KATILDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç BAKAN AVCI İFTAR PROGRAMINA KATILDI
A
a

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, eşi ile birlikte Eskişehir’e yaptığı ziyarette önce Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i ziyaret etti ardından da AK Parti Odunpazarı teşkilatının iftar programına katıldı. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’e AK Parti Odunpazarı teşkilatının iftar programı için gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, hafta başında göreve başlayan Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti. Vali Çelik’i ziyareti sırasında kendisine ‘Eskişehir’in çocuğu’ diyen Bakan Nabi Avcı, "Önce sayın valimize yeni görevinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi siz zaten Eskişehir basını olarak vali beyi yakından tanıyorsunuz. Onun için ayrıca fazla söze hacet yok Azmi beyi, Eskişehir bürokrasisi de, Eskişehir medyası da, Eskişehir halkı da yakından tanıdı daha önceki vali yardımcılığı görevi sırasında hizmetlerini. Özellikle Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansının kuruluş aşamasında yaptığı hizmetleri hepimiz hatırlıyoruz. Dolayısıyla Eskişehir’imizin evladı diyebileceğimiz bir devlet adamımız. Ben sayın valimize yeni vazifesinde başarılar diliyorum. El birliği ile Eskişehir’imizi her alanda ama tabi kendi alanım söz konusuysa, eğitimde, kültürde, sanatta, turizmde daha iyi noktalara taşımak için inşallah el birliğiyle çalışacağız. Dediğim gibi daha önce biz bunun antrenmanını Türk Dünyası Kültür Ajansı çalışmaları sırasında yapmıştık. Bundan da güzel neticeler aldık. Biliyorsunuz ki 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde Eskişehir’imize pek çok kalıcı eser bırakıldı, pek çok etkinlik düzenlendi. İnşallah önümüzdeki dönemde de daha geniş bir tabana yayarak, daha ileri noktalar taşıyacağız. Ben tekrar yeni görevinin sayın valimize, ailesine ve Eskişehir’imize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Başarılar diliyorum, sağlık ve afiyet içinde nice güzel hizmet yılları diliyorum" ifadelerini kullandı. Vali Azmi Çelik ise Bakan Avcı'nın kendine yakıştırdığı tanımlamadan memnuniyetini dile getirerek, "Özellikle Eskişehir’in evladı tanımlamanızdan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sayın bakanımızın Eskişehir için yaptıkları zaten ortada bizim ayrıca bizim söylememiz haddimize bile değil. Önceden de desteklerini görüyorduk, bundan sonra da bundan zaten hepimiz eminiz. Şeref verdiler bugün ziyaretleriyle çok mutlu olduk, memnun olduk teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Avcı valilik makamında bir süre sohbet ettikten sonra Orhangazi Mahallesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Peygamber Efendimizin hayatını anlatan naat okuyan küçük kız, duygu dolu anlar yaşattı. Naat okuyan Neslihan Şeremet, iftar sonrası Bakan Avcı’ya çiçek takdim ederek birlikte fotoğraf çektirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Odunpazarı ilçesi için hazırlanan olduğu besteyi dinledikten sonra sanatçıları tek tek tebrik etti. Bundan sonra her beldenin de birer bestesi olması gerektiğini söyleyen Avcı, daha sonra kılıç kalkan ekibinin gösterisini izledi.

Bakan Avcı, katıldığı iftar programında emeği geçenlere teşekkür ederek Eskişehir’den ayrıldı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi