ATAÇ: SALONLAR DAR GELİR OLDU

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ATAÇ: SALONLAR DAR GELİR OLDU
A
a

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 6.’sını düzenlediği Uluslararası Şiir Buluşması’nın açılışı Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla gerçekleşti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirli edebiyatseverlerin bir araya geldiği 6. Uluslararası Şiir Buluşması açılış etkinliğinde şairler ve şiirler bir kez daha kent ile buluştu. Buluşmanın açılış konuşmasını yapan etkinlik direktörü Şair ve Yazar Haydar Ergülen “Eskişehir, Türkiye’de nadide bir çiçek olarak yaşantısını sürdürüyor. Nerdeyse gericiliğin çoğaldığı bir dönemde yaşıyoruz. Şiirden, edebiyattan ya da güzel sanatlardan beslenerek çağdaşlığı sürdürmek zorundayız. Çocukları geleceğe böyle hazırlamak zorundayız. Bunları düşündükçe kaybettiğimiz değerleri ve zamanları hatırlıyorum. Aslında kaybedeceğimiz bir şey kalmadı geleceğimizden başka. Onlara demokratik bir cumhuriyeti özgürlüklerle armağan etmek için şiire her zamankinden daha fazla iş düşüyor” dedi. Şiir Buluşması’na bu yıl da destek veren Türkiye Yazarlar Sendikası adına konuşan Genel Başkan Mustafa Köz, “Günden güne yalnızlaşan ve yabancılaşan bir yeryüzünde şiiri yeniden ayağa kaldırmak sadece Eskişehir için değil bu ülke için de çok önemli hale geldi. Karanlık bir tünelden geçiyoruz. Hep içindeydik ama şimdi daha karanlıktayız. Yeryüzünün birçok bölgesinden şairler aramızda. Sadece Türkiye değil dünya karanlık bir tünelden geçiyor. 6 yıldır böyle bir uygulamayı gerçekleştirmek gerçekten kolay değil. Sevgili Başkanımız Ahmet Ataç, Haydar Ergülen’e teşekkür ediyorum. Şiir Eskişehir’e yakıştı” dedi.

“Biz fethetmeyiz, düş kurarız”
Tepebaşı Belediyesi 6. Uluslararası Şiir Buluşması Onur Konuğu olan Şair Ahmet Telli “Bizler, yazan, çizen, yontanlar için bir kentin kapısı, sanat ve kültür kapısıdır” diyerek konuşmasına şöyle devam etti “Gerçi kimi kentlerin altın anahtarları, unvanları yüksek yüksek olanlara verilmiştir. Bu bana bir fetih duygusunun hala egemen olduğunu gösteriyor. Bizler fethetmeyiz, bizler kardeşçe yaşanan bir dünyanın düşünü kurarız. Aslında altın anahtarları verilse de bir kent kendini öyle kolay kolay teslim etmez. Sevgili arkadaşım İsmail Mert Başat’ın değişiyle ‘Bir kent kendine dâhil olmak isteyenlere sırlarını ve surlarını da kolayca açıvermez.’ Kentlerin caddelerinde, sokaklarında saysız otomobillerin olması, devasa yüksek binalarının olması, bir kenti kent yapmaya yetmiyor. Orada tiyatro ve sinema salonları, resim galerileri, çocuklar için parklar yoksa oraya kent diyemiyoruz. Kent sokaklarında sanatın, kültürün rüzgârı esmeli çünkü sanat, kültür, özgürlük ve barış demektir. Bir kent yaralarıyla da soluk almasını becerebilmelidir ama bu yaraları unutmamalıdır. Ali İsmail Korkmaz’ın yaşayamadığı hayatı yaşıyorum gibi geliyor bu kentte. Onun bize bıraktığı ödünç hayata layık olabilmeyi isterdim. Bizi konuk eden Tepebaşı Belediyesi’ne ev sahipliği için teşekkür ediyorum” dedi. 

“Şiir gibi kente hoş geldiniz”
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç yaptığı konuşmada “Salonlar artık dar gelmeye başladı. Şiir Buluşmasına her sene katılım artarak devam ediyor. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Bu ülkede hep kötü şeyler mi olsun? Şiir Buluşması gibi ara sıra iyi şeyler de olsun istiyoruz. Şiir gibi kent Eskişehir’e hoş geldiniz. Bir eğitim kenti, havacılık kenti, öğrenci kenti. Son 15 yılda da bir sanat kenti olarak anılmaya başladı Eskişehir. Sanatın, kültürün olduğu yerde yaşam farklılaşıyor. Kötüler iyi, çirkinler güzel oluyor. Farklı ülkelerden gelen dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Buradan ayrılırken hepiniz birer kültür elçisi olarak ayrılacaksınız ve bizleri temsil edeceksiniz” dedi. Tepebaşı Belediyesi 6. Uluslararası Şiir Buluşması açılış töreni Muzaffer Özdemir’in eşsiz müzik dinletisi ve şairlerin şiir okumaları ile sona erdi. 
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hale 29 Mayıs 2016 10:31

Başkanım sanatınız belediye başkanı olarak,belediye hizmetlerinden yararlanamayan,natürel bırakılan,proje edebiyatı söylemleri sonucu Fevziçakmak mh.şehire sıgmıyor.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi