Arzu'nun bebekleri festival gözdesi oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Arzu'nun bebekleri festival gözdesi oldu
A
a

Eskişehirli bebek yapım sanatçısı Arzu Özer'in tasarımcılığını yaptığı “Arzu'nun Bebekleri, Gölcük 7. Uluslararası Kırkyama Festivali'nde 200 bebeklik dev bir sergi ve workshopla katılıyor. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yurt içi ve yurt dışındaki etkinliklerden davetler alan Arzu Özer, 7. Uluslararası Gölcük Kırkyama Festivali kapsamında davetli sanatçı olarak 200 bebeklik bir sergi açacak. "Arzu'nun Bebekleri'nin Gölcük 7. Uluslararası Kırkyama Festivali kapsamındaki sergisi 26 Ağustos'ta Gölcük Belediyesi Değirmendere Sanat Evi'nde açılacak. Sergi kapsamında bir de workshop gerçekleştirecek sanatçı, daha sonra Altınoluk'ta Antandros Derneği tarafından organize edilen Barış Şenlikleri kapsamında eserlerini sergileyecek.

Geleneksel bez bebek yapımını modern formlarla sanat objesine dönüştüren sanatçı, çalışmalarıyla yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi görüyor. Eserleri çok sayıda kişi ve kurumun koleksiyonunda yer alan Arzu Özer, sergilerinin yanı sıra bu sanat dalının yaygınlaşması için eğitim çalışmalarına da devam ediyor. Bugüne dek 6 kişisel sergi açan ve çok sayıda karma sergiye katılan Özer, 2017'den itibaren yurt dışı etkinliklere de katılmayı planladığını açıkladı.

Bu alanda çeşitli ödülleri bulunan Özer, her yaştan 200'ün üzerinde kişiyi bu sanat dalına kazandırdı. Eğitim çalışmalarını Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sürdüren sanatçı, Eskişehir'deki atölyesinde kişiye özel dersler de veriyor. Eserlerinde ağırlıklı kumaş kullanan sanatçı, geri dönüşüm malzemelerinden de bebek formlu sanat eserleri üretiyor. Kendi geliştirdiği teknikleri sosyal medya paylaşımları ile dünyadaki çok sayıdaki sanatçının kullanımına sunan ve bilginin paylaşımına önem veren Özer, aynı düşünceyle festivallere ve konu ile ilgili etkinliklere katılıyor. Arzu Özer, dünyada doll art (sanasal bebek) olarak bilinen sanat dalında ülkemizin öncü sanatçıları arasında yer alıyor
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi