ARKADAŞLARININ BIRAKILMASINI İSTEDİLER

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ARKADAŞLARININ BIRAKILMASINI İSTEDİLER
A
a

Gezi eylemleri ile yargılanan 18 arkadaşının beraatını talep eden Eskişehir Demokrasi ve Emek Platformu üyeleri, adliye önünde basın açıklaması yaptılar. 

Sütiş Eskişehir
Platform adına konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu, 1 Haziran 2013 tarihli bir iddianame için burada olduklarını belirterek, “Arkadaşlarımız örgütlemek, yönlendirmek ve eylem yapmak ile suçlanmaktadır. Şayet suç 2911’i ihlal ise ilimizde on binlerin bir ucu Espark'ta bir ucu AKP binası önündedir. Eskişehir halkı on binlerle bu suçu işlemiştir. İlimizde 3 yıldır bu dava devam etmekte olup Taksim Dayanışması bile 2015 yılında beraat etmiştir” dedi.
O günlerde sokağa çıkan milyonların ne kadar haklı olduğunun ortada olduğunu vurgulayan Mutlu, “Doğa talanı devam etmekte, suçsuz yazarlar, gazeteciler yargılanmakta, tutuklanmakta, akademisyenlerin işine son verilmekte hukuk ve anayasa ihlalleri devam etmektedir. Bizler bundan sonra da halkın vicdanına ve meşru taleplerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın beraatını talep ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi