AFİŞ CEZASINA TEPKİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AFİŞ CEZASINA TEPKİ
A
a

Eskişehir Odunpazarı Dernekler Platformu, yaz aylarında düzenledikleri dini eğitim ve spor kurslarının tanıtım afişlerine gelen cezaya tepki gösterdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Odunpazarı Sosyal Kültür ve Gelişim Derneği Başkanı Ömer Uslu, düzenlediği basın toplantısında, Odunpazarı Dernekler Platformu olarak Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik İl Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ile yaptıkları protokol kapsamında çocuklara mahallelerinde dini eğitimler almalarını aynı zamanda sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla çalışma başlattıklarını belirtti.

Düzenledikleri kursların duyuru ve tanıtımı için halkla bütünleştiklerini ve desteklerini aldıklarını ifade eden Uslu, şunları söyledi:

"Hazırladığımız broşürleri işbirliği yaptığımız kurumların sorumlu oldukları alanlara, vatandaşlarımız da iş yerleri ve kahvehanelerine astılar. Bu çalışmalar birilerini rahatsız etmiş olacak ki Odunpazarı Belediyesi zabıta ekipleri 14 Haziran'da derneğimize gelerek izinsiz afiş asmak gerekçesi ile 3'kez para cezası kesti. Belediye Başkanı Kazım Kurt yerel bir kanala çıkarak, derneğimizin siyasi bir yapılanma olduğunu iddia etmiş, hakkımızda olumsuz, ön yargılı ve tahrik edici açıklamalarda bulunmuştur. Daha sonra yasa dışı sol bir örgütün yayın organı olan gazetenin muhabirliğini yapan bir kadın, derneğimiz aleyhinde yaptığı söyleşiyi sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. Tüm bunlardan hızını alamayan Kurt, 28 Şubat döneminden kalma bir ruh hali ile savcıları göreve çağırdı. Bunlarda yetmedi afişlerde son kayıt tarihi 20 Haziran olmasına ve kayıt işlemlerin bitmesine rağmen 23 Haziran Perşembe günü zabıtalarını tekrar derneğimize göndererek bin lira tutarında 3'er kez ceza kestirtti."

Uslu, kesilen bu cezaları tamamen siyasi olduğunu düşündüklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyenin elindeki kamu gücünü kullanarak, kendisinden görmediği sivil toplum örgütlerini cezalandırma ve sindirme hareketi içerisinde olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Halk Evleri ve Öğrenci Kolektifleri ile benzer bir organizasyon düzenlemiş ve afişlerle de duyurusunu yapmıştır. Bizleri siyasi olmaktan suçlayan Belediye Başkanı, bu programlarda işbirliği yaptığınız Halk Evleri ve Öğrenci Kolektifleri ne kadar siyasi ise bizde o kadar siyasiyiz. Sizin yaptığınız programlarla bizim programlarımız arasında ki fark sadece Kur'an-ı Kerim ve din eğitimidir."

Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi