AÇIĞA ALINAN HAKİM ERGÜL SİTEM ETTİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AÇIĞA ALINAN HAKİM ERGÜL SİTEM ETTİ
A
a

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan, gizli bilgi ve belge bulundurma soruşturmasında üst düzey rütbeli askerlere tutuklama kararı veren İzmir 2 Nolu eski Özgürlük Hakimi Serdar Ergül, sosyal paylaşım sitesi Twitter'den, neden açığı alındığını bilmediğini söyledi, "Ancak bilinmelidir ki dosyada verdiğim tüm kararların arkasındayım" dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kamuoyunda 'askeri casusluk' ve 'gizli bilgi belge bulundurma' davası olarak bilinenİzmir merkezli soruşturmayı yürüten şu anda Eskişehir'de görevli İzmir Özel Yetkili eski Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç ile tutuklama kararını veren Hakim Serdar Ergül,Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla dün açığa alınmıştı.

HSYK tarafından açığa alınan Hakim Serdar Ergül, kendi Twitter hesabından, dosyada verdiği tüm kararların arkasında olduğunu belirtti. Açığa alınma nedenini bilmediğini söyleyen hakim Ergül, herhangi bir gerekçe sunulmadığını, bugüne kadar bu dosyadan dolayı savunmasının istenmediğini ve ifadesinin alınmadığını vurguladı. Kendilerine verilen kararın, dosyaya bakan ve duruşması 15 Şubat 2016 günü başlayacak olan duruşmada görevli heyete bir mesaj olduğunu kaydetti.

Gaziantep Adliyesi'nde görev yapan, iki çocuk babası Hakim Ergül, twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Ancak bilinmelidir ki dosyada verdiğim tüm kararların arkasındayım, bugün olsa tutuklama kararlarını ve diğer tüm kararları yine veririm. Katillerin, tecavüzcülerin, teröristlerin bile savunma hakkı varken, bana bu hakkın tanınmamasını, kararı alanların vicdanına bırakıyorum."

Dosyanın 15 Şubat'ta yapılacak duruşmasından önce açığa alınmalarının HSYK'nın mahkemeye bir mesajı olduğunu ve yargılamayı etkileme amaçlı olduğunu vurgulayan Hakim Ergül açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Açığa alma gerekçesini öğrendikten sonra ayrıntılı açıklamalarda bulunacağım. Ancak bilinmelidir ki; kararlarım ortada ve vicdanım rahat. Bu hukuksuz kararı alan HSYK'ya gelince; muktedirlerin gölgesi geçicidir. Hukuk normale döndüğünde herkes yaptığının hesabını verecektir. Geçmişte Askeri Casusluk dosyasına ilişkin bu hesaptan yaptığım paylaşımları tekrar ediyorum. Bu dosyaya olan inancım bugün daha çok arttı."

DAVANIN GEÇMİŞİ

Soruşturmada, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık hakkında dava açıldı. 49'u muvazzaf asker toplam 93 kişi tutuklandı. Davanın görülmesine, İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Nisan 2013'te başlandı. Sanıklar, iddianamenin temel aldığı 'Pandora' veri tabanının ve diğer ele geçirildiği iddia edilen dijital imajların, usule ve hukuka uygun şekilde ele geçirilmediğini, komploya maruz kaldıklarını iddia etti. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonra İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada tutuklu sanık kalmadı. Bilirkişi heyetinin delillerin gerçek olmadığı yolundaki raporu son duruşmada mahkemeye ulaştı. Mahkeme, savcının mütalaa vermesi için duruşmayı, 15 Şubat tarihine erteledi.
Kaynak : haberler.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi