A.Ü. ENGELLERİ KALDIRIYOR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç A.Ü. ENGELLERİ KALDIRIYOR
A
a

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Rekreasyon Terapisi Kampı Sertifika Töreni gerçekleştirildi. Kampa katılan görme engelli bireyler, 5 gün boyunca çeşitli aktivitelerde bulundu. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Koordinatörlüğünü Anadolu Üniversitesi Rekreasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Müge Akyıldız Munusturlar ve Uzman Ela Arıcan Gültekin’in yaptığı ‘Rekreasyon Terapisi Kampı’nda gönüllü öğrenciler, 5 gün boyunca Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) ve Görme Engelliler Spor Kulübü öğrencileriyle birlikte jimnastik, dans, beden perküsyonu, binicilik, yüzme gibi rekreasyon aktiviteleri gerçekleştirdi. Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı'nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Müge Akyıldız Munusturlar, Uzman Ela Arıkan Gültekin’in yanı sıra Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, görme engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

“ÜNİVERSİTE OLARAK TÜM ENGELLİ GRUPLARA OLANAK SAĞLIYORUZ”
23 gönüllü Rekreasyon öğrencisinin 5 gün boyunca 12 görme engelli öğrenciye sporu ve sanatı sevdirmeye çalıştığı kampla ilgili konuşan Rektör Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi’nin engelliler konusundaki hassasiyetine vurgu yaptı. Gündoğan, “Üniversite olarak tüm engelli gruplarına elimizden geldiğince bütün olanakları sağlayarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben bu konuda özellikle Spor Bilimleri Fakültesi’ni tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıl zihinsel engelli çocuklarımız için düzenlediğimiz bu kampı bu yıl ise görme engelli çocuklarımız için gerçekleştirdik. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve önümüzdeki yıllarda da üniversitemizin tüm engelli gruplarına yönelik bu tarz etkinliklerinin devam edeceğini belirtmek istiyorum” dedi.

"ASIL AMACIMIZ ÇOCUKLARIN İÇİNDE VAR OLAN YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARMAK"
Kamp boyunca çeşitli etkinliklere imza attıklarını belirten Rekreasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Müge Akyıldız Munusturlar ise, şöyle konuştu:
“Etkinlikte, 2 gün boyunca fakültemizde goalball oynadık. Goalball Milli Sporcusu Hüseyin Alkan çocuklarla hem deneyimlerini anlattı hem de goalball’ı öğretti. Sonrasında dans ettik, jimnastik, binicilik yaptık. Yüzmeye gittik hep birlikte ve daha birçok hem sanatsal hem de sportif aktivite gerçekleştirdik. Gönüllü arkadaşlarımızın destekleriyle çok güzel günler geçirdik. Kampımızın asıl amacı, rekreasyon terapisi dediğimiz yardıma muhtaç bireylerin rekreatif şekilde gelişimlerini sağlamak ve kendilerinde var olan yeteneği ortaya çıkarmak. Çocukların su ile buluştuğu andaki sevincini gerçekten anlatamam. Bize bunu yapmak kesinlikle mutluluk veriyor. Gönüllüyüz ama bir yandan da profesyonel olarak düşünüldüğünde yapmayı istediğimiz şey, çocukları spor ve sanatla buluşturup bunu devamlı hale getirmek.”
Tören, kampa katılan çocuklara ve öğrencilere katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından gerçekleştirilen dans gösterisiyle son buldu. Dans gösterisi sırasında bazı öğrencilerin aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi