6 Anadolu Üniversitesi öğrencisi şehit düştü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 6 Anadolu Üniversitesi öğrencisi şehit düştü
A
a

Anadolu Üniversitesi ailesinden 2’si öğrenim gören, 4’ü mezun 5 öğrenci, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşlar arasında yer aldı.

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İstanbul ve Ankara'da hayatlarını kaybeden Halil Kantarcı, Yusuf Naci Ağaroğlu, Ozan Özen, Ömer Cankatar, Münir Murat Ertekin ve Akif Altay adlı öğrencilerle alakalı açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Gündoğan, darbe girişiminin milletin sağlam iradesi ve benzersiz cesareti sayesinde durdurulduğuna dikkat çekti. Gündoğan, "15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye’nin seçilmiş, meşru hükümetini devirmeye kalkışmayı, Sayın Cumhurbaşkanımızın canına kastetmeyi ve yüzlerce vatandaşımızı öldürmeyi göze almış hain bir şebekenin girişimi, yüce milletimizin sağlam iradesi ve benzersiz cesareti sayesinde durdurulmuştur. Bu hain saldırıya karşı başta Sayın Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, ordumuzun devletine bağlı, onurlu unsurları ve kahraman milletimiz emsali az bulunur bir dirayetle karşı koymuş ve demokrasimize sahip çıkmıştır” dedi.



“Milletimizin ve milli iradenin ortaya koyduğu meşru hükümetimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu ilan ettik”
Prof. Dr. Gündoğan, darbe girişimi gecesi üniversitenin resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladıklarını hatırlatarak, “Her zaman millet iradesine ve demokratik değerlere bağlı olmuş, büyük medeniyet mirasımızdan aldığı güçle ülkemizin yarınlarını inşa edecek nesilleri yetiştirme gayreti içinde olan Anadolu Üniversitesi olarak biz de 15 Temmuz gecesi üniversitemizin web sitesinden, "Meşru hükümetimize yönelen demokrasi dışı her türlü hareketin karşısında olduğumuzu kamuoyuna bildiriyor; Anadolu Üniversitesi olarak antidemokratik girişimlere karşı demokrasisine sahip çıkan milletimizin sonuna kadar yanında olduğumuzun altını çiziyoruz" şeklindeki bir bildiriyle ilk andan itibaren milletimizin ve milli iradenin ortaya koyduğu meşru hükümetimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu ilan ettik” ifadelerini kullandı.

“Vatanı, milleti ve demokrasisi için gözünü kırpmadan ölüme giden şehit ve gazi mensuplarımızla gurur duyuyorum”
“Üniversite olarak bu aziz millete layık olmak için bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bildirmek istiyorum” diyen Rektör Gündoğan, şöyle devam etti:
“Bu hain darbe girişimi karşısında tepkisini ilk andan itibaren koyan Anadolu Üniversitesi, çalışanları, öğrencileri ve mezunlarıyla milletine ve onun iradesine sahip çıkmıştır. Şu ana kadar elimize geçen bilgilere göre, bu müessif olaylar sırasında İstanbul ve Ankara’da 2 öğrencimiz ve 4 mezunumuz şehit olmuştur. Sayısını tam olarak bilemediğimiz çok sayıda mensubumuz da yaralanmıştır. Vatanı, milleti ve demokrasisi için gözünü kırpmadan ölüme giden şehit ve gazi mensuplarımızla gurur duyuyorum. Kahramanca mücadele ederken hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimize ve Anadolu Üniversitesi Ailesine de başsağlığı diliyorum. Üniversite olarak bu aziz millete layık olmak için bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bildirmek istiyorum”.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi