3'NCÜ TAVUK MEZADI YAPILDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 3'NCÜ TAVUK MEZADI YAPILDI
A
a

anakkale’nin Lapseki ilçesinde, Lapseki Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği tarafından geleneksel hale getirilen tavuk mezadının bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirildi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Lokalinde gerçekleşen mezada; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Afyon, Kocaeli, Manisa, İzmir olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinden kanatlı hayvan severler katıldı.
Açık arttırma usulüyle satışa çıkan kanatlı hayvanlar yeni sahiplerini buldu. Mezadla ilgili açıklamada bulunan Dernek Başkanı Murat, "Derneğimiz tarafından geleneksel hale getirdiğimiz mezadın bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Şuanda Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlarımız mezadımızda hobi amaçlı alım-satım yapmaktadır. 300'ü aşkın misafirimizi ilçemizde ağırlıyoruz. Özellikle brahma cinsi, bizim Osmanlı sultan tavuğu dediğimiz cinsler, yumurta cinsi olarak sussex, bielefelder cinsleri yoğun ilgi görüyor. Açık arttırma usulüyle devam eden pazarlıklarda hayvanlarımız 250 liradan başlayarak 3 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor. Türkiye'de dernek olarak faaliyetlerimiz oldukça ses getirdi. Lapseki Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneğini bütün camia yakından takip ediyor ve etkinliklere katılıyor" dedi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi