15 Temmuz'u üzüntüyle karşıladık

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 15 Temmuz'u üzüntüyle karşıladık
A
a

Kırım Tatar halkının lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı olayları üzüntüyle karşıladık. Böyle bir şeyi beklemiyorduk. Demokratik bir ülke olan Türkiye'ye askeri bir darbe yakışmaz." dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
            Dünya Kırım Tatar Kongresi

Kırımoğlu, Eskişehir'deki bir otelde düzenlenen "Dünya Kırım Tatar Kongresi"nin açılışında yaptığı konuşmada, Eskişehir'de 5'inci kongreyi gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Nisan ayında İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 13. İslam Zirvesi'nin yapıldığını anımsatan Kırımoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin daveti üzerine gözlemci ülke olarak zirveye katıldık. Kasım ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu olacak. Orada Kırım ile ilgili karar alınacak. Genel kurulda, 100 ülkeden az oy alacak olursak, bu Kırım için büyük bir kayıp olacak. Orada alınacak karar işgalcilere karşı daha keskin olmalıdır. Kırım'ı destekleyen ülkelerin sayısı artmalıdır. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Türkiye daima bizimle birlikte olacaktır."  

Kırımoğlu, Ukrayna adına Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan Jamala'nın birinci olmasını da değerlendirerek, "Bunun siyasi manası çok büyüktü. Oradaki asıl tartışma Rusya ile Kırım Tatarları arasındaydı. Allah'a çok şükür Jamala kazandı. Biz diplomatların uzun sürede başaramadığımız şeyi, Jamala 3 dakika içinde başardı." dedi. 

- "Bizim için Türkiye'nin önemi çok büyük"

Her şerde bir hayırın olduğunu ifade eden Kırımoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı olayları üzüntüyle karşıladık. Böyle bir şeyi beklemiyorduk. Demokratik bir ülke olan Türkiye'ye askeri bir darbe yakışmaz. Bunun da bir iyi neticesi oldu. Bu darbe girişimi sonunda bütün partiler birleşti. Kavgalar bitti. Bütün halk sokağa çıktı. Türk halkı demokrasiden yana olduğunu bütün dünyaya duyurdu. Kardeşimiz ve akrabamız olan Türkiye halkını tebrik ediyoruz. Ülkedeki birlik ve beraberlik devam ederse Türkiye halkının geleceği parlaktır. Bizim için Türkiye'nin önemi çok büyük."

Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve diğer ilgililer katıldı.   

Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Eskişehir Vilayet Meydanı'na gelerek Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Abdülcemil Kırımoğlu, çelenk sunumunun ardından Eskişehir Valisi Azmi Çelik'i makamında ziyaret etti.

Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi